avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren agricol

Buna ziua!
Mama mea are in arenda, iar firma este din bucuresti, cateva hectare de pamant si acum vrea sa vanda un hectar. Va rog sa imi spuneti ce demersuri trebuiesc facute, unde si ce acte imi trebuie.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: marinpreda , utilizator 18:19, 17 Iulie 2014
Va spun procedura care am urmat-o eu. 1. Act de proprietate, cadastru si intabulare, extras de carte funciara (nu mai vechi de 30 zile). 2. Cerere adresata primariei (este prevazuta in normele de aplicare a L. 17/2014), in care se trec preemtorii - coproprietarii, vecinii terenului si arendasul, insotita de actele de mai sus si, de asemenea, oferta de vanzare. In oferta de vanzare se trece suprafata de teren ce se vinde, identificat prin tarla si parcela si pretul cerut. Daca unul din premtori (vecini sau insusi arendasul) doreste sa cumpere terenul la pretul din oferta, nu mai mic, atunci .trebuie sa-i vindeti lui. Daca nu se inscrie nici un preemtor, dupa 30 de zile de la afisarea ofertei, primariea va elibereaza o adeverinta si o copie certificata dupa oferta si terenul devine liber la vanzare. Veti putea vinde oricui dar la un pret nu mai mic decat cel din oferta. Este de preferat sa aveti un potential cumparator, ca sa treceti pretul la care v-ati inteles. Adeverinta si avizele sunt valabile 6 luni. Avize - daca terenul se afla in interiorul a 30 km. fata de granita, trebuieste un aviz de la M. Apararii, daca exista un preemtor trebuieste aviz de la M. Agriculturi.
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
marinpreda, utilizator
si in cazul in care nu am carte funciara, cum procedez?
Luati legatura cu un cadastrist si solicitati intabularea terenului (tot terenul prevazut in titlul de proprietate din tarlaua si parcela respectiva). Fara acesta nu veti putea vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)
Expertiza cadastrala sau cadastru roburtr roburtr Buna ziua, In urma cu cativa ani am cumparat un teren agricol. Pentru ca vanzatorul nu s-a tinut de cuvant am fost nevoit sa il dau in judecata, in felul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vanzare libera a terenului agricol marinpreda marinpreda Legea 17/2014 privind vanzarea terenurilor agricole din extravilan, prevede ca daca procedura de afisare a ofertei de vanzare s-a incheiat, nefiind nici un ... (vezi toată discuția)