avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment personal
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment personal

buna ziua! sunt un debitor la o banca.pana acum ,din 2007 ,am achitat fara nici o intarziere ratele la credit.din pacate nu mai sunt in masura sa le achit.creditul este pana in 2017 si este de nevoi personale.as vrea sa stiu in ce conditii legale as putea sa incetez a le mai plati si daca ca legea ami permite acest lucru




Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:12, 20 Septembrie 2015
Buna ziua,
Legea insolventei persoanelor fizice urmeaza sa intre in vigoare pe 26.decembrie 2015.

Conditiile in care o persoana fizica isi poate declara "falimentul personal" se regasesc la art.3 din legea 151/2015

[ link extern ]
Condițiile sunt enumerate în lege dar deja s-au identificat destule probleme de interpretare ce ar putea să apară cu ocazia aplicării legii.
Formele procedurii de insolvență a persoanei fizice sunt în număr de 3: procedura bazată pe plan de rambursare a datoriilor; procedura prin vânzare de active și procedura simplificată de insolvență.
În funcție de situația dvs se poate vedea ce procedură ar trebui să se aplice.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa persoana fizica ,banca mengazi65 mengazi65 buna ziua,va scriu intr-un moment dificil cu banca .am ramas cu plata ratei in urma cu 5luni..si mi-au trimis executare silita printr-o scrisoare recomandata ... (vezi toată discuția)
Cand se poate intra in faliment persoana fizica azzz01 azzz01 Sunt divortat de 2 ani fara partaj ,datoriile depasesc venitul actual cu mult .CAND POT INTRA IN FALIMENT PERSONAL? (vezi toată discuția)
Imprumut peste limita indatorare oanadumitru1976 oanadumitru1976 Buna seara, Am nevoie de sfatul Dvs. Interesata fiind in obtinerea unui credit mi-a fost recomandat de catre o cunostinta un domn, broker in credite.Cu ... (vezi toată discuția)