avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unic mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unic mostenitor

buna ziua va rog sa ma ajutati cu un raspuns iata despre ce este vorba in anul 1997 mama mea si fratele ai in viata la timpul acela au mostenit in urma decesului fratelui mai mare 7 ha de teren agricol la timpul acela fratii in viata (mama si fratele) au facut act notarial de mostenitori tin sa precizez ca fratele decedat nu a avut copii iar sotia acestuia a murit cu mult timp inainte acum in luna martie a decedat mama mea sunt singurul copil nu mai am frati insa intre timp in luna august a acestui an a murit si unchiul meu acesta neavand copii si sotia acestuia a murit acum 5 ani .
mentionez ca acel act notarial de mostenire in urma fratelui mai mare, mostenitorii respectiv mama si fratele ei nu au facut iesirea in indiviziune , terenul agricol l-au folosit impreuna. Acum intrebarea mea este urmatoarea ce ar trebui sa fac ?...ar rezulta ca sunt mostenitoarea si partii unchiului ?..unchiul locuia la tara cam la 100 km fata de orasul un locuim noi (respectiv eu si maicuta mea dar ea este decedata!)
In speranta ca am fost destul de explicita va rog sa imi dati un raspun ce ar trebui sa fac ?
Va multumesc cu mult respect si consideratiune
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:23, 21 Septembrie 2015
Dvs. ati devenit unicul proprietar al terenului.
Sunteti atat mostenitor al mamei dvs. cat si al unchiului, in calitate de nepot/nepoata de sora.
Cu ce va deranjeaza ca a ramas terenul neimpartit (in indiviziunne) de vreme ce dvs. il veti avea pe tot?

Mergeti la un notar de la ultimul domiciliu al ultimului decedat si dezbateti succesiunile (a mamei si a unchiului).
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)
Buna seara, varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. ... alexm452 alexm452 Buna seara, Varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. Casa si terenul este a parintilor tatalui meu, in casa a ramas fratele tatalui si sotia lui ... (vezi toată discuția)
O problema de succesiune / mostenire ALALAL ALALAL buna seara am si eu o intrebare pentru dumneavoastra? sotul meu a avut un unchi care a decedat in luna august 2005, defunctul nu a fost casatorit si nu ... (vezi toată discuția)