avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj absente nemotivate

Buna seara,

Va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Am un salariat angajat cu contract cu timp partial(6 ore/zi), care a fost angajat incepand cu data de 05.08.2014 . (pentru luna august au fost in cazul lui 18 zile lucratoare.) El a fost pontat astfel:
-10 zile lucrate integral (6 ore/zi);
-2 zile lucrate partial(5 ore/zi);
-6 zile absent nemotivat.
In declaratia 112 ma gandesc sa trec la ore lucrate efectiv in luna: 70, la ore suspendate: 0, zile lucrate :12. (In mod normal la 12 zile ar corespunde 72 ore).
Exista vreo problema daca nu sunt zile intregi, poate fi pontat doar 5 ore?
In adeverinta de vechime cate zile de absente nemotivate ii trec , 6 sau 6,2?
Nu se doreste sanctionarea salariatului ci doar sa i se plateasca exact orele pe care le-a lucrat. Contractul nu a fost suspendat in Revisal. Se pot trece in pontaj absente nemotivate fara sa fie suspendat contractul si angajatul sa fie platit doar pentru orele lucrate ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: consttantin , utilizator 00:30, 7 Septembrie 2014
Nu trebuie sa-i treceti in pontaj absente nemotivate ci absente motivate, daca patronul nu vrea sa-l concedieze iar in zilele cand a lucrat treceti exact cat a fost la munca.

Este important acest lucru deoarece pontajul poate fi document justificativ si in instanta, unde, un eventual inculpat, poate justifica prezenta intr-un loc cu acesta. Ori, n-o sa ziceti ca l-ati trecut prezent desi n-a fost. Asta e deja fals in acte.
@ consttantin

1. Salariatul se ponteaza cate ore lucreaza efectiv in ziua respectiva.

2. Nu este obligatorie sanctionarea acestuia, daca nu se doreste,iar practica uzitata demonstreaza ca sunt platite orele efectiv lucrate.

3. Suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate este facultativa si nu obligatorie.
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme pontaj -zilele de 24 si 31 decembrie cristina_mihaela cristina_mihaela Buna seara .Pentru personalul tesa in luna decembrie 2012(...deoarece la o unitate de 800 salariati li s-au emis comunicari de CO la multi, unii fiind deja in ... (vezi toată discuția)
Suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor Towelie Towelie Buna ziua, M-ar interesa care este cadrul legal pentru suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor. Concret, am acumulat intarzieri de 18 ore ... (vezi toată discuția)
Numar ore lucrate mimi23 mimi23 Buna ziua! As dori sa ma ajutati intr-o problema legata de numar efectiv de ore lucrate. Cum se intocmeste un stat in cazul in care pentru un salariat cu un ... (vezi toată discuția)