avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... RIL admis. Exercitarea fără drept a profesiei de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

RIL admis. Exercitarea fără drept a profesiei de avocat

În şedinţa din 21 septembrie 2015, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit, a solutionat recursul in interesul legii si a pronunţat următoarea soluţie:

Decizia nr.15 în dosarul nr.10/2015
Admite recursul în interesul legii.
În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.348 din Codul penal stabileşte:
„Fapta unei persoane care exercită activităţi specifice profesiei de avocat în cadrul unor entităţi care nu fac parte din formele de organizare profesională recunoscute de Legea nr.51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat republicată, cu modificările şi completările ulterioare, constituie infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi prevăzută de art. 348 Cod penal.”

Obligatorie, potrivit art.474 alin.4 din Codul de procedură penală.
Pronunţată, în şedinţă publică, azi 21 septembrie 2015.

Cu multumiri, dnule coleg!=D>
Deci sa intelegem ca toti cei care dam sfaturi (exercită activităţi specifice profesiei de avocat în cadrul unor entităţi care nu fac parte din formele de organizare profesională recunoscute) fara a fi si avocati suntem pasibili de ... 384?!
GermanAlex a scris:

Deci sa intelegem ca toti cei care dam sfaturi (exercită activităţi specifice profesiei de avocat în cadrul unor entităţi care nu fac parte din formele de organizare profesională recunoscute) fara a fi si avocati suntem pasibili de ... 384?!

:D
In ce entitate activati dvs.?
Este fara indoiala o mare victorie impotriva acestor entitati parale (asociatii) avand in componenta indivizi care pretind ca sunt "avocati".
Banuiesc ca va referiti la lupta lunga a unui alt barou decat cel oficial. Concurenta face intotdeauna bine iar de calitate ce sa mai vorbim. Lichelele si geniile sunt peste tot, problema e cum le distingem. Baroul oficial nu garanteaza cu nimic calitatea membrilor. Deci care e castigul nostru, al celor care apelam la avocati? ZERO. Toata tevatura asta seamana mai mult a lupta pentru functia de sef si cine o ocupa. Baroul Bota e desfintat si BANII si PUTEREA vin acum doar la baroul oficial.

Alte discuții în legătură

Ril promovat. exercitarea fără drept a profesiei de avocat Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Procurorul General al României, Tiberiu-Mihail Niţu, a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu recurs în interesul legii, în vederea ... (vezi toată discuția)
Decizia Îccj (complet ril) nr. 15/2015 ContSters46578 ContSters46578 Prin Decizia nr. 15/2015, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii și a constatat că \"fapta unei persoane care exercită activități ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)