avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor intre vecini pe propriul teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor intre vecini pe propriul teren

Buna ziua,

Am cumparat acum un an o casa cu teren de 4000m patrati, casa cumparata era in curte comuna cu o alta casa, atat ca erau proprietari diferiti (erau rude) unul din ei si-a vandut partea ( partea pe care noi am cumparat-o - 4000m patrati). Partea noastra fiind mai mare, ocupand aproape toata curtea, am cazut de comun acord cu vecinii de alaturi sa tragem un gard de despartire, chiar ei spunand ca suntem doua familii si trebuie sa avem intimitate, ba chiar mai mult domnul l-a ajutat pe sotul meu cu unele unelte pentru construirea gardului fiind si domnul de fata. Gardul este unul din lemn fara fundatie ( e prins doar cu suruburi si putin cimentat la stalpi cat sa nu pice). Terenul a fost masurat legal, cu cadastru, vecinii fiind defata si stiau deja ca terenul lor este mai mic ( ei nu sunt nici proprietari legali acolo - mama sotiei domnului este) Pe perioada anului am vazut ca treptat incep sa dispara parii batuti in momentul masurarii, pari care erau pusi acolo legal, nu i-am luat la intrebari deoarece nu doream conflicte ( i-am inteles ca terenul lor s-a scurtat brusc si ca probabil le e greu, ei fiind suparati pe fostul proprietar de la care am luat casa). Dar acum de cateva zile au inceput amenintarile la adresa noastra, ca ne dau foc, ca darama gardul, ca pe ei ii rade satul si ca terenul cumparat de noi trebuia sa fie a lor, si ca noi l-am gasit pe el acolo nu el pe noi iar noi sa facem ce zice el. Recunosc ca si acum sunt speriata, nu a trecut mult timp de la cele intamplate, si nu vreau sa am probleme asa de grave din cauza lor. Va rog ajutati-ma cu un sfat, ce ar trebui sa fac? Trebuie autorizatie de la primarie chiar daca nu are fundatie gardul? Este si pe terenul nostru plus am lasat de la noi un metru, iar ei au fost deacord. Pe cale amiabila nu cred ca se poate merge deoarece vecinul a spus in nenumarate ori ca ne da foc si ca el e seful...:(
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:10, 22 Septembrie 2015
Buna ziua,
Cu prima ocazie cand mai incepe scandalul incercati sa aveti martori si solicitati 112 pentru sprijin.
Daca vor continua va sfatuiesc sa va adresati parchetului de pe langa judecatoria pe raza careia domiciliati cu plangere penala pentr amenintari, tulburarea linistii si ordinii publice si tulburare de posesie.
Se mai poate merge la primarie pentru autorizatie sau este prea tarziu? Am nevoie de autorizatie pentru gardul facut? Si daca da este nevoie si de aprobarea vecinului in scris? chiar daca este pe terenul nostru si ei au fost deacord cand ne-am mutat...nu de alta dar toate sunt legale pe proprietatea noastra doar ca nu sunt in clar cu gardul. De interesat mai amanuntit pentru gard la inceput am considerat cu nu e cazul din moment ce toata lumea era prietenoasa si intelegatoare. Nu ne-am gandit vreodata ca nu o sa mai putem dormi linistiti noaptea in propria casa.

Multumesc mult pentru ajutor!
Avand in vedere ca nu este o constructie definitiva (gard cu fundatie) nu va trebuie autorizatie pentru construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare posesie ? ajutor va rog !!!! maxx33 maxx33 - acum 2 saptamani am cumparat un teren pe baza de procura. - totul ok , am facut actele notariale, l-am intabulat, verificat procura, pus pe rol, etc. - ... (vezi toată discuția)
Grad construit de vecin pe terenul meu irinajud irinajud Buna seara. Anul trecut am cumparat un teren de 340 mp pe care se vede o fundatie construita prin anii 90. Pana sa cumpar eu terenul , unul dintre vecini a ... (vezi toată discuția)
Constructie pe limita dintre proprietati marius167 marius167 buna ziua, am o casa intr-o comuna din jud. ilfov , ce a fost construita in anul 2012 , iar gardul in anul 2011. anul acesta cineva a cumparat terenul dintre ... (vezi toată discuția)