avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe apartament cu destinatie mixta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe apartament cu destinatie mixta

Referitor la impozitul pe cladiri cu destinatie mixta si nediferentiate Codul Fiscal prevede:
(3) Dacă suprafeţele folosite în scop rezidenţial şi cele folosite în scop nerezidenţial nu pot fi evidenţiate distinct, se aplică următoarele reguli:

a) în cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care nu se desfăşoară nicio activitate economică, impozitul se calculează conform art. 457;
b) în cazul în care la adresa clădirii este înregistrat un domiciliu fiscal la care se desfăşoară activitatea economică, iar cheltuielile cu utilităţile sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfăşoară activitatea economică, impozitul pe clădiri se calculează conform prevederilor art. 458.

Intrebarea este:
Unde se incadreaza un apartament unde se desfasoara activ. economica dar cheltuielile cu utilitatile nu sunt in sarcina persoanei care desfasoara activitatea economica (sunt platite de proprietar, iar firma nu plateste nimic nici chiar chirie)?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:39, 26 Ianuarie 2016
ART. 458 - Calculul impozitului pe clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice
(1) Pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2 - 1,3% asupra valorii ...
[de impozitare]
Nici Codul fiscal, nici normele de aplicare nu sunt clare in acest sens.

De exemplu, in Ploiesti, ca sa nu fie incadrata cu utilizare mixta, pentru o proprietate unde este un sediu social sau profesional trebuie anexat la declaratia proprietarului un certificat constatator din care sa reiasa explicit ca nu se desfasoara nicio activitate acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe cladire cu destinatie mixta Elena 47 Elena 47 Art. 459. din noul cod fiscal prevede - (1) În cazul clădirilor cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul se calculează ... (vezi toată discuția)
Printre actele de depus la anaf în vederea constituirii unei pfi- expert contabil se află și contractul de comodat. trebuie acesta semnat de notar sau avocat? Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Buna ziua! Printre actele depuse la ANAF in vederea constituirii unei PFI- expert contabil se afla si contractul de comodat. Acesta trebuie semnat de notar sau ... (vezi toată discuția)
Noile reglementari pfa 2015 soarebv soarebv buna ziua, am auzit de tot felul de noi taxe pentru PFA cu noul cod fiscal: 1. cresterea impozitului pe sediul social? dar am vazut o exceptie: [i]\\"Dacă ... (vezi toată discuția)