avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

Care sunt urmarile in urma refuzului de a semna fisa postului.(se ameninta muncitorii de catre ing.sef cu desfacerea contractului de munca in cazul in care nu vor semna F.P) in fisa postului sunt prinse la sectiunea conditii de munca urmatoarele citez: se incadreaza in conditii normale de munca ,conform Legii nr.263/2010. De aici refuzul de a semna fisa postului,deoarece conditiile de munca nu se incadreaza in conditii normale de munca.
Multumesc anticipat si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 30 Martie 2017
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Salariatul poate refuza semnarea fisei postului in conditiile in care constata ca atributiile cuprinse in aceasta nu sunt in legatura cu postul ocupat ... daca doreste el poate semna sub rezerva legalitatii o astfel de fisa a postului.

Refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare fisa postului lory_chiriac lory_chiriac Buna ziua. am modificat fisa de post a unui salariat care refuza sa isi puna singur materialul pe masa de control si sa elibereze masa de materialul deja ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare fisa postului dana manea dana manea lucrez la un spital. suntem in prag de acreditare si conform standardelor trebuie actualizate fisele posturilor. avem salariati care refuza sa semneze fisele ... (vezi toată discuția)
Fisa de post iancu123 iancu123 daca un angajat refuza sa semneze fisa postului, care sunt consecintele pe care le poate suporta? (vezi toată discuția)