avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Dreptul la munca - contraindicatii medicale pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Dreptul la munca - contraindicatii medicale pentru sofer profesionist

In urma unei operatii de bypass(unul singur),pot desfasura dupa perioada de recuperare activitatea de conducator auto in transportul in comun?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:02, 26 Septembrie 2015
Numai medicul de medicina muncii care deserveste unitatea in care lucrati va poate da avizul daca puteti sau nu sa desfasurati activitatea de conducator auto in transportul in comun.
In cazul unor probleme de sanatate care nu-ti permit sa-ti desfasori o anumita activitate si ti se propune schimbarea locului de munca cu o grila de salarizare mult mai mica decat ce-a la care ai fost incadrat.Legal,poti sa-ti pastrezi grila initiala sau vei fi coborat la o grila conform noului loc de munca,avand in vedere ca grila de salarizare obtinuta este un bun dobandit.
Prin schimbarea locului de munca/ postului de lucru, salarizarea se face conform grilei de salarizare pentru noul loc de munca. "Bunul dobandit" nu prea are relevanta decat in discursurile sindicale.
Pentru conducator auto, medicul specialsit de medicina muncii efectueaza examinarea medicala conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, din anexa 1,
-fisa nr.140. Personal care în cadrul activității profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal și/ sau mașina instituției
Examen medical la angajare:
— examen clinic general (atenție: acuitate vizuală și auditivă, probe neurologice, etilism cronic)
— examen psihologic
— testarea acuității vizuale, câmp vizual, vedere cromatică
— probe vestibulare, probe de echilibru
— audiogramă
— ECG
— glicemie
Examen medical periodic:
— examen clinic general — anual (atenție: acuitate vizuală și auditivă, probe neurologice, etilism cronic)
— examen psihologic
— testarea acuității vizuale, câmp vizual, vedere cromatică — anual
— probe vestibulare, probe de echilibru — anual
— audiogramă — anual
— ECG — anual
— glicemie — anual
Contraindicații:
— tulburări psihice de orice natură
— scăderea acuității vizuale sub 0,3 la ambii ochi, fără corecție
— hemeralopie
— surditate bilaterală
— epilepsie
— diabet zaharat decompensat
— etilism cronic
— tulburări neurologice severe
afecțiuni cardiovasculare (aritmie severă, HTA formă malignă, angină de repaus, insuficiență cardiacă, bloc complet de ramură stângă).
Trebuie sa aveti in vedere precizarea subliniata in text.
Mai multe informatii gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Cristian101 a scris:

....avand in vedere ca grila de salarizare obtinuta este un bun dobandit.


In Romania nu exista nicun text de lege care sa reglementeze teoria drepturilor castigate.
gigipopa a scris:


Pentru conducator auto, medicul specialsit de medicina muncii efectueaza examinarea medicala conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, din anexa 1,
-fisa nr.140. Personal care în cadrul activității profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal și/ sau mașina instituției

Faceti confuzie personalul care în cadrul activității profesionale conduce utilaje, vehicule de transport intrauzinal și/ sau mașina instituției nu se refera la conducatorii auto profesionisti. Aici este vorba de acei lucratori care in afara atributiilor de servici normale conduc si un autovehicul (masina de serviciu) sau la lucratorii care conduc utilaje intrauzinale si nu la conducatori auto profesionisti
Tocmai acolo la adresa indicata am explicat ca in cazul personalului ce contribue la siguranta transporturilor din care fac parte si conducatorii auto se aplica alta legislatie in ce priveste controlul medical si nu HG 355/2007.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz medical ptr conducator auto pe masina de 3.5 to gina2010 gina2010 Buna ziua, pentru un conducator auto transport marfa pe masina de 3.5 to este obligatoriu, pe langa avizul psihologic si cel medical? Multumesc (vezi toată discuția)
Testul psihologic valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Pentru angajatii care conduc masina institutiei este obligatoriu sa faca testul psihologic? Mentionam ca acestia nu sunt incadrati cu funcția de ... (vezi toată discuția)
Conducerea mijloacelor auto a firmei . romeo693 romeo693 Buna ziua , ma intereseaza conditiile in care un angajat al unei firme poate conduce mijloacele auto a firmei pentru a realiza sarcinile de serviciu in ... (vezi toată discuția)