avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM durata determinata-suspendare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM durata determinata-suspendare

Va rog sa imi spuneti daca poate fi suspendat un CIM cu durata determinata la cererea angajatului pentru motive personale? perioada de sfarsit a cererii de suspendare coincide cu data de sfarsit a CIM
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:47, 26 Septembrie 2015
Art. 54 C.mun.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Prin urmare, salariatul poate beneficia de CFP pana la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul individual de munca, chiar daca data incetarii supendarii = data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar Andrei Gica Andrei Gica Durata unui concediu fara salar se masoara in zile calendaristice sau in zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Preaviz daniela-claudia daniela-claudia Un salariat se afla in cele 20 zile de preaviz. Dupa primele 10 zile de preaviz (concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) acesta solicita ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata MarcMarimar MarcMarimar O societate are in concediu fara plata 2/3 din salariati pe o periaoda de 2 luni .(nu au lucrari de productie deci nu au ce sa faca la munca).Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)