avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare plata contributii angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare plata contributii angajator

Cum pot afla daca angajatorul imi plateste asigurarile catre stat ?

p.s. Interventie moderator
Nu mai scrieti cu majuscule.Este o incalcare a Regulamentului de postare in Forum si , uneori, este foarte greu de citit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 29 Septembrie 2015
Declararea e una iar plata e alta .
Lucrez la o firma care e in insolventa . Asta presupune ca platile catre oricine sunt 0 dar pe CNAS 'persoana selectata e asigurata' .
Vechimea la o firma la care am lucrat 1 an si 4 luni ,desi figureaza in CaM nu e luata in calcul de casa de pensii deoarece dovada efectuarii platilor a fost depusa numai la finante ... .
Deschizi proces pentru ce? Dai in judecata angajatorul pt a afla daca a platit sau nu ? Si daca a platit urmeaza un proces contra fostului angajat pt prejudiciul adus imaginii firmei .
Intrebarea ramane :
Cum pot afla daca angajatorul imi plateste asigurarile catre stat ?
claudiu.lichi@gmail.com a scris:

...
itm ar trebui folosit dupa si doar daca aveti convingerea ca firma nu va plateste contributiile.
parerea mea.


ITM-ul nu are competenta in ceea ce priveste plata contributiilor.

Art. 27 din OUG 86/2003
(1)Începând cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea şi soluţionarea contestaţiilor pentru contribuţia de asigurări sociale, contribuţia de asigurări pentru şomaj, contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate şi contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, precum şi alte contribuţii datorate de persoanele juridice şi persoanele fizice care au calitatea de angajator sau entităţile asimilate angajatorului, denumite în continuare contribuţii sociale, se va realiza de către Ministerul Finanţelor Publice şi unităţile sale subordonate, care au şi calitatea de creditor bugetar.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca mi sa plătit contributiile CristinaP5 CristinaP5 Ce trebuie sa fac daca nu mi s-au plătit contributiile (vezi toată discuția)
M am angajat din somaj la o firma de paza in data de 25 mai 2019 ... Cazacu viorel Cazacu viorel M am angajat din somaj la o firma de paza in data de 25 mai 2019 si duceam adeverința ajofm lunar pentru a beneficia de 35 % din indemnizație somajul sa ... (vezi toată discuția)
Neplata contributii catre stat mon73key mon73key Am lucrat in perioada noiembrie 2018-decembrie 2019 la o firma care nu cred ca mi-a platit contributiile catre stat. In prezent lucrez din ianuarie la alta ... (vezi toată discuția)