avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Ref.inregistrare contabila
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Ref.inregistrare contabila

Buna seara. Va rog, sa ma ajutati.
Firma este platitoare de imp.pe venitul micro. Acum sapte ani, in urma unui control, finantele ne-au imputat o suma mare de bani. Am luat un credit bancar si am platit suma respectiva, dar am contestat in instanta. Anul acesta s-a terminat procesul, am castigat, ne-au restituit suma achitrata de noi si am cerut si dobanzi pentru suma achitata ilegal. Ne-au virat si dobanzile. Intrebarea mea este: In ce cont inregistrez suma? Daca vine la venituri, platesc impozit pe venit de 3% dupa suma respectiva? Imi afecteaza si profitul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: SALLAY CATALINA , utilizator 19:26, 26 Septembrie 2015
Depinde unde ati inregistrat la momentul respectiv sumele imputate de fisc; pe cheltuieli? Pana la sentinta data de instanta trebuiau lasate in asteptare iar nu inregistrate pe cheltuieli.

Daca le-ati inregistrat pe cheltuieli atunci, acum le inregistrati prin 117 Rezultatul reportat, fiind sume care nu se refera la exercitiul financiar curent.
Nu stiu cum sa inregistrez doar dobanzile primite de la ANAF, restul este OK. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
SALLAY CATALINA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare pierdere fiscala din anii anteriori raluka_ioa raluka_ioa Buna ziua, O societate inregistrata ca platitoare de impozit pe profit in 2010 inregistreaza pierdere fiscala pana in februarie 2013 cand este trecuta la ... (vezi toată discuția)
Conturile 117 si 471 Enea Petra Enea Petra In anul 2008, s-a inregistrat in contul 471 o suma X, dar se regaseste si in prezent in balanta, contul 471 nefiind inchis. Se poate inregistra in anul 2012, ... (vezi toată discuția)
Pierdere BICOS BICOS SE POT INCHIDE CONTURILE 117 CU 455? (vezi toată discuția)