avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor, declaratie mincinoasa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor, declaratie mincinoasa

Buna ziua, Tatal meu a fost casatorit de 2 ori...din prima casatorie au rezultat 2 copiii iar din a 2-a 1 copil. In anul 2003 tatal meu a decedat...in urma decesului au ramas bunuri mobile si imobile...in ianuarie 2005 sotia a deschis prima succesiune, iar in noiembrie 2005 supliment...mentionez ca in ambele Declaratiii sotia a declarat pe propria raspundere ca nu mai sunt alti mostenitori cu toate ca stia ca existam si eu si sora mea din prima casatorie...ciudat este si faptul ca nici macar pe propria fiica nu a spus ca exista...intre timp am fost la unul din imobile si am aflat ca anul trecut s a facut vanzarea...va rog sa mi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa i urmam pt a intra noi fratii in posesia mostenirii dupa tata...Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: luminitacoman , utilizator 19:29, 26 Septembrie 2015
Va trebui sa deschideti o actiune in instanta pentru anularea certificatului de mostenitor emis numai pe numele sotiei supravietuitoare. In cadrul acestei actiuni, va trebui, ca un capat subsecvent al cererii, sa solicitati si anularea actelor de vanzare-cumparare incheiate ulterior dezbaterii succesiunii in mod fraudulos.

Este o actiune complexa si va sfatuiesc sa apelati la un specialist.
va multumesc frumos pt raspunsul prompt...dar, daca deja a fost un bun vandut e clar ca nu mai poate fi recuperat...am inteles ca pe acel teren deja vandut incep sa construiasca...ce ma sfatuiti sa fac pana iau legatura cu un avocat...sa incerc sa o gasesc pe fosta sotie a tatalui?!...
Chiar daca a fost vandut un bun din mostenire, mostenitorul care a incasat suma de bani aferenta, va trebui sa plateasca celorlati suma ce se cuvine confom cotei lor din mostenire. O problema insa in acest caz, avand in vedere ca decesul s-a petrecut acum multi ani, ar fi daca dvs si sora ati acceptat sau nu mostenirea. Acceptarea este un act personal ce se face intr-un termen de 1 an (potrivit vechiului cod civil), care poate fi in mod expres (declaratie notariala), sau in mod tacit, prin diferite fapte precum, plata impozitelor imobilelor ce au apartinut defunctului, folosirea pentru sine a unui bun imobil, in nume de proprietar, luarea din domiciliul defunctului de bunuri mobile semnificative etc. Va sfatuiesc sa apelati la un specialist, fiind o speta ce comporta discutii! Succes!
Multumesc...noi cei 2 copiii abia am aflat de decesul tatalui facand cerere la Politie pt ai afla domiciliul si asa am aflat ca a decedat...urmatorul pas l am facut la Camera Notarilor de unde am aflat de aceste succesiuni
Multa sanatate si o seara linistita, va doresc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune dovleacmihaela dovleacmihaela buna ziua . daca in urma decedatului au ramas ca mostenitori sotia supravietuitoare si o sora infiata doar de tatal decedatului (mama decedatului fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme! madarolivia madarolivia Buna. Am o problema delicata cu o mostenire. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? Sa va explic cum e situatia... sunt doi frati ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)