avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme!

Buna. Am o problema delicata cu o mostenire. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? Sa va explic cum e situatia... sunt doi frati care vor sa-si dezbata succesiunea dupa tatal lor, care la momentul decesului era casatorit cu mama acestor frati. Defunctul avea bunuri imobile care la randul sau au fost mostenite de la parinti, bunici..Deci in timpul casatoriei defunctul nu a cumparat nimic impreuna cu mama, ci avea doar bunuri mostenite si el la randul lui, adica bunuri proprii. Sotia are dreptul la mostenirea primita de sot de la parintii lui? multumesc!!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:40, 23 Iunie 2012
La dezbaterea succesiunii, se impart toate bunurile mobile si imobile pe care le avea in proprietate defunctul la data decesului.
Da, sotia mosteneste 1/4 din acele bunuri, iar copiii (impreuna) primesc restul de 3/4.
Din cate am inteles copiii erau ai sotiei. Deci, ei nu mostenesc nimic. Sotia vine in concurs cu ceilalti mostenitori ai defunctului (ascendenti, descendenti sau colaterali), sotia avand dreptul la cota de 1/4 din masa succesorala.
madarolivia a scris:

Sunt doi frati care vor sa-si dezbata succesiunea dupa tatal lor, care la momentul decesului era casatorit cu mama acestor frati.


Mie mi se pare ca au aceiasi parinti...
madarolivia a scris:

Defunctul avea bunuri


PUNCT.
Nu ne intereseaza de unde le avea, ci doar faptul ca le avea in clipa mortii lui. Si daca le avea inseamna ca s-au transmis mostenitorilor lui, in clipa mortii lui.
Mostenirea este transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre una sau mai multe persoane in fiinta. (in speta sotia supravietuitoare si copiii DEFUNCTULUI - din descrierea dvs. pare ca erau si ai ei si ai lui).
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri olga2011 olga2011 va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)
Mostenire - dezbatere succesorala Vasile Olteanu Vasile Olteanu In urma cu 3 luni tatal meu a decedat.Mama a decedat in 1989, dar nu am facut dezbaterea . Mai am un frate. In 1992 tata s-a recasatorit. Masa succesorala se ... (vezi toată discuția)