avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... jurist-vechime
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

jurist-vechime

se ia in calcul vechimea de 5 ani pe postul de jurist, angajat al unei soc. com., in momentul in care as dori sa dau examen pentru i.n.m.? sau numai vechimea de cons. jur,av, notar, etc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: serviciuapasarichioi , utilizator 12:24, 20 Iulie 2009
Se tine cont de cei 5 ani vechime ca si jurist a unei SC in cazul examenului la INM. Jurist este echivalentul consilierului juridic. De fapt in COR nici nu se mai regaseste functia de jurist, ci cea de consilier juridic - 242102
~ Conținut șters la cerere ~
de ce invocati toti mereu codul cor 242102 (care in COR apare ca fiind corespunzator ocupatiei jurisconsult iar nu celei de consilier juridic)

La mine in Ordinul 138/1995 actualizat 2008 codul COR corespunzator ocupatiei consilier juridic apare 242103.
Mi-a atras atentia aceasta diferenta confuza, pentru ca intr-un raspuns al MMPS, acesta cand s-a referit la functia d consilier juridic, a invocat tot codul 242102.

Puteti sa ma lamuriti si pe mine, unde este inadvertenta, poate gresesc eu si nu stiu care este explicatia?

PS: am nevoie de codul COR corect, precis pentru ca vreau sa il utilizez intr-un litigiu de munca si nu vreau sa gresesc.

VA multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici? Luciana21 Luciana21 Am si eu o intrebare: Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Cod cor pt jurist Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA buna ziua, Ce cod COR se aplica unui absolvent de Drept care se angajeaza ca jurist intr-un SRL? Multumesc ancitipat Delia Motoasca (vezi toată discuția)
Vechime consilier juridic sweetface sweetface În cazul în care prin concurs, în luna ianuarie 2009 am promovat examenul pentru functia de consilier juridic asistent la primarie pe o perioada determinata ... (vezi toată discuția)