avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie platita anticipat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie platita anticipat

Buna ziua,
Momentan in Romania am cotizat circa 10 ani la pensie.
Se poate plati anticipat la casa de pensii sau in alta parte suma minima pe perioada minima si sa imi asigur pensia de la varsta aceasta (32 ani) ?
Banuiesc calculul ar fi 250lei x cate luni mai am ramase pt a indeplini varsta minima de pensionare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 19:07, 29 Septembrie 2015
"Venitul lunar asigurat este de minim 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi de maxim 5 ori valoarea acestuia. Pentru anul 2015 câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 2.415 lei şi, prin urmare, venitul lunar asigurat pentru acest an este de minim 845 lei şi de maxim 12.075 lei. "

Din ce reiese eu trebuie sa cotizez in fiecare luna cu 845 lei?
Eu am inteles ca suma era undeva in jurul a 222 lei.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
Srb, utilizator
Ma gandesc daca este o eroare tinand cont ca Dvs mi-ati spus ca trebuie sa dau 222lei iar aici este scris 845 lei
35% din 845 face 222 atat aveti de plata pe luna daca faceti contractu
Pe calculator imi da 295,75 35% din 845. Nu inteleg, cei de la pensii nu raspund nici la telefon nici la mail.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2015
Srb, utilizator
845x26,3%=222

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez pt încheierea unui contract cu casa de pensii cluj Ioana-cristinaIoana Ioana-cristinaIoana in momentul actual sant casnica si as vrea sa va întreb daca pot sa închei un contract cu casa de pensii pt a putea plăti pt pensie,sanatate,etc...daca ... (vezi toată discuția)
Contributia la pensii sandu_valentin sandu_valentin Am I.I. pentru care pana acum am platit comf. deciziei de impunere 16% impozit si 5,5% sanatate; intrebarea mea este daca este obligatorie si plata ... (vezi toată discuția)
Taxe cas ailenicristiangabriel ailenicristiangabriel Buna ziua, care este plafonul minim lunar la care nu trebuie platita contributia pentru pensie ,in cadrul PFA? (vezi toată discuția)