avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Discriminare persoana cu handicap, obligatie creare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Discriminare persoana cu handicap, obligatie creare locuri de parcare pentru persoane cu handicap

Buna ziua,

Detin certificat de handicap si card-legitimatie de acces parcare in locurile special amenajate. Detinatorul cladirii de birouri unde lucrez (cladire privata, nu de stat), a semnalizat in parcarea privata 2 locuri pentru persoanele cu dizabilitati. Timp de 2 luni am parcat pe unul dintre aceste locuri.

Se pune discutia ca locul respectiv sa fie dat unei firme care va plati chirie pe el (nu intra in discutie vreo persoana cu handicap, cu drept de parcare in acest loc, ci semnul distinctiv va fi sters!).

Pot considera acest aspect unul discriminatoriu, abuziv? Astept va rog considerete legale pe care le pot inainta proprietarului cladirii.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex rezidențial. ... Lumy_mincu Lumy_mincu Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex rezidențial. Copilul are certificat și implicit legitimația pt handicap. Pot semnaliza acest loc ca ... (vezi toată discuția)
Parcare pt persoane cu handicap Adryanbz Adryanbz Dacă locurile destinate persoanelor cu handicap sunt ocupate (intr-o parcare a primariei cu plata) , eu ca și persoană cu handicap am dreptul să parchez pe ... (vezi toată discuția)