avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex rezidențial. ...

Dețin un loc de parcare proprietate intr-un complex rezidențial. Copilul are certificat și implicit legitimația pt handicap. Pot semnaliza acest loc ca fiind al unei persoane cu handicap chiar dacă e proprietate privată, eu având toate documentele care atestă acest fapt ? Uneori anumiți vecini ignoră semnalizarea cu proprietate privată.
Cel mai recent răspuns: Lumy_mincu , utilizator 13:04, 10 August 2020
Nu puteti deoarece dv in calitatea de proprietar vehicul nu detineti certificat de incadrare in grad d ehandicap
Semnalizarea locurilor de parcare cu semn distinctiv pentru loc alocat persoana cu dizabilitati se poate realiza numai cu acordul si de catre autoritatile in domeniu
Pentru a putea detine loc parcare special semnalizat cu semn distinctiv . este necesar ca vehiculul sa fie inregistrat la autoritatea in care elibereaza autorizatie de parcare si semn distinctiv pentru vehicul in baza caruia se poate parca in locurile destinate vehiculelor apartinand persoanelor cu dizabilitati
Multumesc pentru raspuns. Eu doresc sa stiu daca pe locul meu de parcare proprietate pot marca ca fiind si locul unei persoane cu handicap, adica sa pun un semn astfel incat vecinii ei sa nu mai parcheze deloc pe el. Unora nu le este suficient inscriptia cu parcare privata si tot il ocupa uneori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare pt.persoane cu handicap Daniel2019 Daniel2019 A aparut la mine in fata blocului un loc de parcare pt.handicapati semnalizat conform codului rutier..toate bune si frumoase..problema este ca persoana care ... (vezi toată discuția)
Discriminare persoana cu handicap, obligatie creare locuri de parcare pentru persoane cu handicap Milady09 Milady09 Buna ziua, Detin certificat de handicap si card-legitimatie de acces parcare in locurile special amenajate. Detinatorul cladirii de birouri unde lucrez ... (vezi toată discuția)
Parcare pt persoane cu handicap Adryanbz Adryanbz Dacă locurile destinate persoanelor cu handicap sunt ocupate (intr-o parcare a primariei cu plata) , eu ca și persoană cu handicap am dreptul să parchez pe ... (vezi toată discuția)