avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli cazare si legislatia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli cazare si legislatia

Am agenti vanzari (societate comerciala cu capital privat) care stau cand sunt in deplasari in hoteluri de 4 stele in tara sau strainatate. Unde gasesc reglementare legala privind "ponderarea" cheltuielilor?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
apetra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 2 Octombrie 2015
Gasiti toate informatiile aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Agentii de vanzare mi-au cerut sa arat unde scrie ca nu pot sta la un hotel de 4 stele. HOTĂRÂRE nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice ...poate fi folosita ca baza si de societate chiar daca face referire doar la autoritatile si institutile publice atat vreme cat reglementarile referitoare la diurna se aplica tuturor?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
apetra, utilizator
Legislatia general aplicabila o gasiti aici:
[ link extern ]
Comentarii pentru firme private gasiti aici:
[ link extern ]
Modul de decontare a acestor cheltuieli in mediul privat este precizat aici:
[ link extern ]
Din acest comentariu, reise ca regimul de decontare prevazut de codul fiscal se aplica institutiilor statului, firmelor de stat si firmelor private.
Niciuna din cele doua HG nu este obligatorie pentru sectorul privat.

Art.44 C.mun.
.....
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Singurul act normativ care are legatura cu cele doua HG si aplicabil sectorului privat este Codul Fiscal care stabileste ca, cheltuiala cu diurna este deductibilă în limita a 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituțiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere cheltuieli cu cazarea fara factura seseph seseph Care este suma ce se poate deconta pt cazare fara documente justificative(cazare la particular) (vezi toată discuția)
Acordare diurna adriana adriana In cazul in care angajatilor li se deconteaza transportul,cazarea si masa in delegatie mai trebuie acordata diurna si in bani in limita plafonului neimpozabil ... (vezi toată discuția)
Valoare diurna legala Medu Medu As dori sa stiu cat este in prezent valoarea diurnei legale. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)