avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Ion Popescu
Sunt bunicul dinspre tata, al unui copil de 4,5 ani care locuieste la bunicii dinspre mama. Deschid aceasta discutie pentru ca noua nu ni se permite sa-l vizitam. Parintii copilului sunt divortati si, prin hotarare judecatoareasca, tatal are drept de vizita saptamanal, duminica si o saptamana in timpul vacantelor. Privind dreptul de vizita saptamanal, acesta se respecta relativ, dar cea privind saptamana de vacanta, este imposibil sa lamurim mama copilului si parintii ei, sa-i dea voie.
Copilul nu are voie sa mearga cu tatal lui neinsotit de mama, programul de vizita este trunchiat, vizita trebuie anuntata prin SMS pentru confirmare (exista si refuz da a permite vizite).
Sunt motivatii de tipul – copilul nu mananca decat de la bunicul, copilul e sensibil la boli si…ambitia de a nu da curs acestei hotarari. Mama copilului lucreaza la cca 60 km de domiciliul copilului unde are locuinta cu chirie si vine saptamanal (sambata, duminica) la copil.
In final ideia e ca noi, ca bunici, vrem sa ne implicam, macar colateral, in cresterea si educatia copilului (nu sa ne substituim parintilor). Spun aceasta pentru ca, eu consider ca educatia copilului acolo, are de suferit (am competente pentru activitati psiho-pedagogice).
Ce-i de facut?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:57, 3 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Din punct de vedere juridic, dvs. in calitate de bunic, nu aveti nicio posibilitate.
Tatal copilului este cel ce trebuie sa actioneze.
hotararea poate fi pusa in executare de catre tata pt vizita in timpul vacantei, sau/si dvs puteti cere tot in instanta ca aceasta sa stabileasca un program de vizita pt dvs ca bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acord de iesire din tara cand e programul de vizitare, consecinte wakeupdolores wakeupdolores Daca mama copilului doreste sa plece cu copilul din tara cand este programul copilului cu mine pot sa refuz?? Eu am un program de doua dati pe luna (de sambata ... (vezi toată discuția)
Interpretare program de vizitare al tatalui TatianaM TatianaM In anul 2006 am divortat de fostul sot,cu care am un copil minor.Tutela mi-a fost incredintata in Anul 2007s-a pronuntat sentinta si programul de vizitare al ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)