Buna ziua
In urma contactarii unei firme ce comercializeaza lemne de foc,m-am inteles la telefon cu persoana de contact sa-mi livreze 50msteri lemn de fag la domiciliu,urmand sa platesc un avans de 3000 lei in baza unei facturi emise si restul de 4500 lei(inclusiv transportul) la livrarea lemnului.Zis si facut! Am primit factura si am mers la banca.Acolo surpriza! Nu puteam plati deoarece factura era emisa de firma dar avea un cont de persoana fizica si nu mi-a permis sa fac plata ridicand chiar semne de intrebare.
L-am sunat din nou pe nenea cu firma si m-a lamurit; nedorind sa inregistreze TVA-ul mi-a cerut sa fac plata in acest cont al cumnatului sau.Dupa multe discutii contrare in care noi(eu si sotul) ne-am manifestat indoiala asupra onestitatii acestei tranzactii si el (nenea cu firma) ne-a dat tot felul de asigurari ca este om serios care are tot felul de vanzari si cu lemne si cu cherestea si cu case de lemn etc si cu scuzele de rigoare citez:,,nu sunt nici tigan si nici nu tip dupa 3000 lei'', ce mai, m-am lasat pacalita si am platit cei 3000 lei in acel cont personal care se gasea pe factura emisa( la date furnizor ).Am primit un ordin de incasare de la banca cu justificarea :avans lemn de foc.
Am asteptat lemnele si nu au venit ,ba din cauza vremii,ba a masinii de transport,ba din alte cauze.Acum nu ne raspunde la telefon ,la sms-uri,la email-uri si evident cu toate cererile noastre insistente de a ne inapoia banii, rezultatul e nimic.
Marea intrebare este :Ce masuri pot lua impotriva acestei firme (care, intre timp am descoperit ca are cod caen 4711 de activitate), impotriva acestui nenea care cu siguranta ca a mai fraierit si pe alti doritori de lemne de foc ca noi si ca o va mai face in continuare pe motiv ca-i merge(eu sunt cel mai bun exemplu doar).
Va spun sincer, nu doresc sa-i fac rau personal sau sa-i stric afacerile pe care le are (daca le are si sunt oneste). Aproape cu totii apelam la diverse artificii ca sa castigam niste banuti, dar asta este o inselaciune, ce a facut el cu mine! Vreau sa-mi recuperez banii si poate ca altii sa invete ca e foarte adevarat cand se spune ca ,,increderea nu se ofera ,ea se castiga''. Pacat ca pe mine e posibil sa ma coste 3ooo lei aceasta lectie!
.
Firma respectiva este complice ( voluntar sau involuntar ) la aceasta "afacere".
Cineva se "joaca" cu personalitatea juridica a firmei, insa solicita banii in conturi persoane fizice...
Firma respectiva se verifica la RECOM sau / si mfinante.ro unde se vede vreo legatura cu acei "domni"
Dvs. ati virat o suma in contul unei persoane fizice care trebuie sa dea explicatii ref. la justificarea sumei. Are un cont bancar romanesc, deci are un domiciliu, corect ?
La Politia de care apartineti va adresati.
extra: nu vreti sa ii faceti rau personal, nici firmei lui ??? ...
.. unii muncesc mult pt. 3000 RON !
Am facut plangerea la politie si am mai facut inca una si la ANPC.
Sper ca ele sa-si gaseasca rostul,din pacate am mai fost in situatii neplacute in care sistemul nostru birocratic m-a determinat sa renunt inainte sa-mi gasesc dreptatea.
Cat despre suma in cauza, credeti-ma ca am fost mai multi care am muncit pentru ea si in luna asta de ateptare si de incercari de a ajunge cu ei la un consens am trecut prin toate starile posibile,dar mai ales cea de neputinta ma omoara!
Faptul ca am comunicat cu voi si ca am primit un pic de speranta m-a ajutat mult,asa ca, va multumesc tuturor.