avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie somaj

Buna ziua ,

Daca am 6 luni lucrare cu carte de munca si mai contribui , ca persoana fizica , inca 6 pot primi apoi ajutor de somaj? Daca da , cine-mi face dosarul de somaj ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 4 Octombrie 2015
Actele pentru a se beneficia de indemnizația de somaj le depuneti dvs personal la AJOFM in raza caruia domiciliati.

Pentru cele 6 luni lucrate la acel angajator solicitati acestuia, in scris, sa va elibereze:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinţa eliberată de angajator pentru stabilirea stagiului de cotizare în ceea ce priveşte contribuţia la şomaj. (anexa 11 la Nomele Metodologice de aplicare a Legii nr.76/2002)

Pentru celelalte 6 luni, AJOFM-ul este cel care va va elibera un astfel de document - adeverinţa pentru stabilirea stagiului de cotizare în ceea ce priveşte contribuţia la şomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Vali26 Vali26 ce acte trebuiesc pentru a trimite un salarit in somaj. Salariatul a lucrat norma de timp redus/partial, nu 8 ore. (vezi toată discuția)
Acte dosar somaj - vechime si cotizatie in cazul fostului angajator societate inchisa man_alessia man_alessia Buna ziua, Am fost astazi la AJOFM Cluj pentru depunerea dosarului de somaj insa, pentru a demonstra vechimea in munca de peste 5 ani, mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Certificat stagiu de cotizare la fondul de somaj ela-ela ela-ela Buna ziua, Va rog sa imi spuneti de unde/ cine elibereaza \\"c[b]ertificatul de stagiu de cotizare la fondul de somaj[/b]\\" in cazul in care solicitantul are ... (vezi toată discuția)