avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte cumparare casa

Buna seara,va rog sa ma ajutati.Ce conditii trebuiesc indeplinite la cumpararea unei case la tara ?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:18, 4 Octombrie 2015
Solicitati vanzatorului extras CF de informare, care sa fie la zi si documentul prin care a dobandit casa si terenul= mostenire, testament, donatie, vanzare - cumparare, titlu de proprietate .
Vanzatorul trebuie sa va prezinte actul sau de proprietate (sau actele, dupa caz), aceasta insemnand actul (actele) in baza carora a devenit proprietar: titlu de proprietate (pentru teren) si autorizatie de construire (pentru casa) sau contract de vanzare cumparare sau act de donatie sau certificat de mostenitor
De asemenea, vanzatorul trebuie sa detina documentatie cadastrala si intabulare in Cartea Funciara.
Tranzactia se face la biroul notarului public.
Vanzatorul va trebui sa depuna un certificat fiscal care atesta plata la zi a impozitului pe proprietate, precum si un extras de carte funciara ,pe care il obtine notarul public unde veti efectua tranzactia
Dupa semnarea contractului de vanzare cumparare, notarul public va efectua operatiunea de intabulare a noului proprietar=dv. in Cartea Funciara si va va inmana incheierea de intabulare dupa termenul prevazut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare-cumparare casa autogeneral autogeneral Buna ziua. Am o mare rugaminte : In curand, voi cumpara o casa la tara. Ideea e ca nu stiu deloc la ce sa ma astept si nici ce acte sa cer de la vanzator, ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare ska8er ska8er Buna ziua, Sunt persoana fizica si doresc sa vand un teren neintabulat. Terenul se poate intabula direct pe cumparator? Cum as putea sa fac? (vezi toată discuția)
Extras cf pentru un teren obtinut prin act de donatie Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Detin un teren obtinut prin act de donatie de la bunicii mei. Terenul a fost achizitionat in urma cu multi ani si am doar un contract de ... (vezi toată discuția)