Salutare, pe scurt, parintii mei sunt divortati, tata nu a mai vrut sa auda de mine, mai am o sora vitrega de care, de asemenea nu a mai vrut sa auda. A fost pus sa plateasca pensie alimentara si a platit-o.
In prezent, am 19 ani si am terminat studiile liceale, acum sunt la o postliceala de stat, la buget si vreau sa-l dau in judecata sa plateasca in continuare pensia alimentara.
Intrebarea mea este, daca el nu ii mai plateste surorii mele pensia alimentara, pot cere o recalculare si in loc de spre exemplu 200 de lei sa primesc 400 de lei?
Da, 1/4 e maxim, țineți cont ca puteți obține mai puțin. Dvs cereți sa se stabilească la 1/4 dat fiind faptul ca nu mai are alte persoane în întreținere.
deocamdata ceri 1/4 fara alte adaugiri si vezi ce invoca in intampinare si mai scrii aici.
Art. 529
Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Daca ma mai poate ajuta cineva cu un raspuns. Eu trebuie sa trimit aceasta cerere de recalculare a pensiei la Buzau pentru ca acolo are resedinta tatal meu, eu fiind din Focsani.
Cand trimit plicul, trebuie sa fie cu timbru din acela judiciar sau pot sa trimit doar cu confirmare de primire?
cererea o puteti depune la dvs la Focsani, platiti taxa de timbru de 20 de lei la sectia financiara si puneti chitanta la dosar . Cereti sa se judece in lipsa.