avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate teren viciat de utilitati.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate teren viciat de utilitati.

Buna ziua,
In urma cu un an, am obtinut de la Primarie un teren in urma unui schimb de teren cu aceasta institutie. Teren pentru care sa facut un raport de evaluare de catre o firma. Teren la care sa facut cadastru carte funiciara si publicatie imobiliara. Am depus actele pentru obtinerea certificatului de urbanism, iar apoi documentatia pentru obtinerea avizelor premergatoare abtineri autorizatie de constructie.Dar surpriza, dupa ce am platit taxele pentru obtinerea avizelor am primit raspunsuri ne favorabile. Terenul fiind brazdat de utilitati publice.Eu doriind sa construiesc un gard si o pergola, am constatat ca nu pot nici macar gard sa construiesc. Ce pot sa fac, suprafata in cauza este de 100 m.p.Iar acest teren se pare ca a fost scos din domeniul public si trecut in domeniul privat al Primariei.
V-as ruga daca puteti sa ma ajutati in acest sens.
Va multumesc anticipat.
Craiova
06.10.2015.
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 14:06, 16 Octombrie 2015
Sigur ca era in domeniulprivat, altfel nu puteati sa-l primiti la schimb. Urbanismul il puteati cere inainte de schimb.
Nu stiu ce sa va spun, depinde de urbanism, de ce scrie acolo. Verificati la distribuitorii de utilitati.
geo351:

Am primit la schimb un teren de 100m.p. care are pe el o conducta de gaz doua conducte de termoficare doua conducte de apa si un cablu de curent.
Nu-mi da nimeni aviz favorabil de constructive gard. Ce pot face?
Pe cadastru scrie ca pot face constructie si ingradire.
Pot intent actiune negatorie imptriva celor care au utilitatile pe terenul meu conform Art.564,Art.559.
Potrivit art.26 și art. 27 al L.350/2001 și a art. 7 și art. 10 din Ordin 47/2003 sunt prevăzute obligațiile operatorului în acest sens. care nu a informat consiliul Județean si Primăria cu privire la traseul acestora,fiindumi dat in acest fel.
Pot face o acțiune în răspundere civilă delictuală contra operatorului și sa cer despăgubiri sau obligarea acestora in instanta sa-si devieze traseul si sa-mi cumpere iar hotararea judecatoreasca sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare.
Conform Art.621 NCC care ne arata in alin.2 ca Aceasta obligatie subzista numai pentru situatia in care trecerea prin alta parte ar fi imposibila, periculoasa sau foarte costisitoare, raportat la alin. 3 care arata ca in toate cazurile,proprietarul are dreptul la plata unei despagubiri juste iar daca este vorba despre utilitati noi, despagubirea trebuie sa fie si prealabila.

[3.3 din Regulamentul de postare in forum: Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie casa Anna-Nektaria Anna-Nektaria Am cumparat un teren pe care vreau sa imi construiesc o casa. La un metru de gard trece pe proprietatea mea o conducta a OMV-ului. Ei ma conditioneaza sa imi ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune in curte flori54 flori54 Buna ziua! Am un tren de 10 ari pe care vreau sa construiesc o casa. Terenul e al meu, obtinut prin retrocedare , dupa revolutie. In interiorul terenului , ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu probleme pt constructie casa tripluX tripluX Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan 400 mp.de la o persoana care mi-a aratat ca si act doar un titlu de proprietate. A zis ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)