avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat cu diploma nerecunoscuta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat cu diploma nerecunoscuta

Buna ziua.
Apelez la sfaturile Dvs. privind urmatoarea situatie:
- cred ca toata lumea deja cunoaste scandalul diplomelor id spiru haret.
- avem un salariat care a fost incadrat ca economist pe baza unei diplome de absolvire a cursurilor ID la spiru haret, promotia 2008;
Ce facem in aceasta situatie?
Trecem salariatul pe postul/salariul avute anterior?
sau asteptam limpezirea apelor?
am inteles ca este un proiect de ordonanta prin care acesti studenti ar trebui sa isi "valideze" diplomele, adica sa sustina din nou examenul de licenta intr-o institutie acreditata.
Astept cu interes raspunsurile voastre.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adela1978 , utilizator 23:34, 11 Octombrie 2009
cand am revenit cu intrebarea ma refeream la Ordinul MEC 5202/2009;
Ordin 5202/2009 pentru dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005-2008, la formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate


Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 638 din 28 septembrie 2009

In conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate,
in baza Hotararii Guvernului nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor institutiilor de invatamant superior si a specializarilor/programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 51/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii,
ministrul educatiei, cercetarii si inovarii emite prezentul ordin.

Art. 1
Se aproba Metodologia privind dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005�2008, la formele de invatamant la distanta (IDD) si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Art. 2
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art. 3
Prevederile prezentului ordin vor fi duse la indeplinire de catre Directia generala invatamant superior din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, precum si de catre Universitatea Spiru Haret din Bucuresti si institutiile de invatamant superior acreditate.


Anexa - Metodologie privind dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005-2008, la formele de invatamant la distanta (IDD) si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate


Art. 1
In conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate, studentii inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005�2008, la specializari/programe de studii organizate la formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa, au dreptul de a continua studiile prin trecere la specializari/ programe de studii similare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu.

Art. 2
(1) Recunoasterea perioadei de studii parcurse anterior si stabilirea anului de studii in care se inmatriculeaza studentii prevazuti la art. 1 se realizeaza pe baza situatiei scolare a studentilor, eliberata de Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, si a analizei comparative a planurilor de invatamant si creditelor de studii transferabile ale specializarilor/programeior de studii de licenta respective.
(2) Analiza documentelor necesare recunoasterii pentru continuarea studiilor este realizata de catre o comisie numita de decanul facultatii in cadrul careia studentii solicita sa isi continue studiiie.
(3) In urma analizei documentelor, comisia intocmeste avizul de continuare a studiilor, care este discutat si aprobat de consiliul profesoral al facultatii.
(4) Consiliul profesoral poate solicita examinari suplimentare pentru studentii prevazuti la art. 1, in vederea eliminarii diferentelor constatate intre planurile de invatamant si/sau creditele de studii transferabile aferente.
(5) Lista aprobata de consiliul profesoral este transmisa rectorului institutiei de invatamant superior pentru emiterea deciziei de inmatriculare.


inca studiem problema; vom face o adresa de clarificare la MEC, nici nu incercam sa facem ceva gresit, ca nu avem nimic cu persoana in cauza;
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)
Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Spiru haret - certificat de grefa 06 mai 2010 miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, pentru cei care nu sunt familiarizati cu formularile juridice, ati putea prezenta cateva explicatii referitoare la cuprinsul acestui ... (vezi toată discuția)