avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune bunic-nepot cu parinti in viata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune bunic-nepot cu parinti in viata

Buna ziua ! bunicii mei sunt decedati din 1985 iar tatal meu care este unic mostenitor[singur la parinti] nu a facut succesiunea nici pana azi si nu are de gand sa o faca, mentionez faptul ca e putin ca bolnav psihic , casa este in continua stare de deteriorare. intrebarea e daca se poate face cumva succesiunea direct pe mine cu sau fara acordul lui?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:06, 17 Iulie 2009
Daca nu ati acceptat succesiunea, nici nu se pune problema, chiar daca tatal dumneavoastra ar fi renuntat la succesiune.

Faptul ca lasa bunurile mostenite in stare de degradare nu constituie un temei pentru a sari peste gradul sau de rudenie cu defunctul.
nu prea inteleg acest raspuns
In prezenta tatalui dumneavoastra, nu puteti mosteni decat daca el ar fi renuntat la succesiune. El este ruda de gradul 1, ceea ce are drept consecinta faptul ca inlatura de la succesiune rudele de gradul 2 (nepotii defunctului), cu exceptia cazului in care acestia ar veni la succesiune prin reprezentare.

Pentru ca sa intelegeti mai bine, va voi da un raspuns scurt: nu puteti mosteni. Pe acesta cred ca-l veti intelege.

:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre succesibili a renunțat la moștenire. copiii săi pot fi considerați moștenitori rezervatari? flori2009 flori2009 Buna seara! Imi poate spune cineva daca urmasii (copiii) unei persoane decedate pot fi considerati mostenitori rezervatari avand in vedere faptul ca cel ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune sanda nicolaescu sanda nicolaescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie : Matusa mea a decedat in iulie 2011. Au ramas ca succesori : sotul si 2 copii. Unul dintre copii (care la randul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - mostenire, succesiune ela112 ela112 Parintii mei sunt divortati , bunica mea din partea tatalui a decedat , in urma ei a ramas un apartament , as dori sa stiu intru cu ceva drepturi de ... (vezi toată discuția)