avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz plata asigurator Euroins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz plata asigurator Euroins

In data de 31.05. 2015 am gasit masina lovita in parcarea din fata blocului dupa ce am venit de la serviciu. Persoana vinovata de producerea accidentului mi-a lasat un bilet in geam cu numarul lui de telefon, in data respectiva contactandu-l imediat. Ne-am deplasat in ziua respectiva la politia rutiera dar politia concluzionand ca accidentul sa produs fara victime ne-a recomandat sa ne ducem sa facem amiabila.Ne-am deplasat la sediul Euroins din galati unde sau facut poze sau luat declaratii si sa deschis un dosar de dauna, vinovatul recunoscandu-si vina.Dupa 2 luni de asteptari , stres , nervi , telefoane am primit o rezolutie de la Euroins Bucuresti in care imi zic ca formele nu corespund ca forma si ca accidentul nu sa produs in realitate si conf art 46 parca din CSA Euroins nu acorda despagubiri. A urmat o perioada de nervi reclamatii catre Euroins , cearta cu inspectorul de daune din galati , sunat la bucuresti la ei, plangere la CSA in care nimic nu sa rezolvat. CSA imi raspunde acum cateva saptamani si imi spune ca a incercat sa convinga asiguratorul in legatura cu producerea daunei dar asiguratorul isi mentine pozitia de a refuza despagubirea. Acum o saptamana am luat legatura cu o avocata i-am prezentat o parte din actele necesara pentru a introduce o actiune in instanta , am mers la un service unde am obtinut si un deviz de reparatie dauna ridicanduse la o suma de aprox. 105 milioane vechi. Intrebarea mea care este eu in momentul acesta. imi pot repara masina sau trebuie sa astept eventual daca se cere vreo expertiza in instanta ? trebuie sa obtin o factura si chitante de suma care sa facut devizul de reparatie? imi pot repara masina cumparandu-mi 2 usi de la dezmembrari si inlocuindu-le si aripa fata si spate sa le repar? cum sa fac sa procedez ca la carte sa nu intampin probleme va rog daca ma puteti ajuta . multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut311998 , utilizator 19:55, 8 Decembrie 2020
leorot, Euroins nu recunoaste evenimentul (adica ei sustin ca nu s-a intamplat, ca e facatura) deci nu s-a ajuns cu discutia la eventuale modalitati de despagubire. Si nici nu se va ajunge, decat in instanta.
iulian, aveti 2 variante:
- incercat sa va judecati cu euroins, va fio o adevarata distractie, pentru ca va trebui facuta o constatare de catre un expert autorizat (pe care o sa o platiti dumneavoastra in prima faza) etcetcetc. Daca vecinul si-a si reparat deja masina, treaba devine si mai aiurea.
- bifati evenimentul la categoria pierderi. Nu ati descris foarte detaliat incidentul, insa presupun ca e vorba de caroserie. In caz ca vorbim de repere detasabile (bara/portiera/aripa/etc) puteti apela la piese din dezmembrari (in caz ca nu aveti un model mai exotic de masina) si la un vopsitor independent. Daca service-ul v-a dat o estimare de 10.500 RON, cu piese din dezmebrari eu as zice ca masina e reparabila cu ~2500 RON (daca e un model popular in RO, gen Opel Astra, WV Golf, Dacia Logan, ca pentru astea se gasesc repere in dezmembrari din belsug si la preturi mici)

Legal presupun ca s-ar putea cere la asigurator sa prezinte raportul de constatare pe baza caruia s-a tras concluzia, si reclamatii la CSA, poate si OPC, incercat si un scandal mediatic (un ziar, o televiziune, nebunii de genul asta), insa aici cel mai bine va poate sfatui un avocat.
Reparati-va masina si pastrati facturile si chitantele de la service, faceti totul legal cu acte pentru a putea primi despagubiri. veti castiga procesul, despagubirile si cheltuielile de judecata .
pop_ :- masinile nu sunt reparate nici a mea nici a vinovatului. Conducatorul auto marca Opel in timp ce a dat cu spatele nu a observat masina mea stationata regulamentar din cauza ca in fata era un microbuz si mi-a acrosat toata partea dreapta aripa fata dr zgariata, usi fata si spate dr infundate si aripa spate dr zgariata auto meu fiind Vw Passat B6. asta a fost declaratia pe care a dat-o vinovatul. Din procesul verbal pe care sa facut la asigurarea Euroins inspectorul a trecut ca usile trebuiesc inlocuite si aripa fata si spate reparate. Legal asiguratorul nu vrea sa prezinte nici un act , am facut adresa scrisa catre ei si nu mi-au trimis nici un raport de constatare, nici macar copiiile dupa declaratii si descrierea accidentului nu mi-au trimis. reclamatii la CSA am facut nu au facut nimic, iar la OPC le-am scris dar nu mi-au raspuns.
ati semnat pe acel raport? posesorul celeilalte masini a semnat? ar trebui sa fie poze facute cu masinile si trimise undeva la centrala lor. deci pozele ar trebui sa fie stocate un un hdd. Luati avocatul(sau un prietena vocat) si mergeti la sediul lor unde ati facut acel raport si cereti un duplicat ,trebuie sa aiva un nr de dosar. E clar de ce nu au raspuns, ptr ca acel act ii incrimineaza. daca nu au raspuns in 30 de zile ii puteti da in judecata pe contencios administrativ.
Intalnesc des practica Euroins de a nu recunoaste evenimentele asa cum sunt declarate si produse. Ati fost notificat de Euroins ca se efectueaza cercetari privind dinamica accidentului? Daca nu, si v-au dat pur si simplu un raspuns negativ, aveti un punct in favoarea dvs, asiguratorul fiind obligat sa notifice ” ART. 36
(1) În termen de cel mult 3 luni de la avizarea producerii evenimentului asigurat de către partea prejudiciată ori de către asigurat, asigurătorul RCA este obligat:
a) fie să răspundă cererii părţii solicitante, formulând o ofertă de despăgubire justificată, în cazul în care se dovedeşte răspunderea asiguratului în producerea riscurilor acoperite prin asigurarea obligatorie RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat;
b) fie să notifice părţii prejudiciate motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire”
(4) Asigurătorul RCA are obligaţia să comunice în scris asiguratului şi păgubitului intenţia de a desfăşura investigaţii privind producerea accidentului, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data avizării daunei]
OPC; CSA , mediere nu dau rezultate. Prin proces si de regula cu o expertiza in baza documentelor din dosarul de dauna se va solutiona speta. reparati masina cu facturi si acte in regula si veti recupera, inclusiv penalitatile si cheltuielile cu avocatul

Alte discuții în legătură

Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu deviziul unei asigurari rca IoanaOprea02 IoanaOprea02 Buna, In luna februarie am avut un accident cu un asigurat euroins. Asiguratul euroins a fost cel vinovat, am mers la cea mai apropriata sectie de ... (vezi toată discuția)
Asigurari astra ~ abuz inspector daune acomputers acomputers Buna seara, Am si eu cateva intrebari in legatura cu modul de demarare/finalizare al unui dosar de daune auto. In speranta ca ma poate ajuta cineva, relatez ... (vezi toată discuția)