Acum 2 ani am cumparat apartamentul in care locuia tatal meu, pensionar si vaduv.
Vanzarea a avut loc la un birou notarial unde am incheiat un contract de vanzare-cumparare.
Anul trecut tatal meu s-a recasatorit iar anul acesta m-a dat in judecata pentru anularea actului.
Acum 2 saptamani tatal meu a decedat. M-am dus sa vorbesc cu sotia lui ca sa paraseasca imobilul iar aceasta mi-a spus ca nu vrea sa plece, intrucat este si casa ei.
Doresc sa subliniez urmatoarele aspecte:
- apartamentul pe care l-am cumparat NU este bun dobandit in comun de catre tatal meu cu actuala sotie.
- e numai al tatalui meu.
Am fost la Politie si au zis ca nu se baga sa vina sa ma ajute.
Pot sa merg sa sparg usa si sa o dau afara ? Ma poate acuza de ceva ? Ca e doar casa mea.
Din moment ce tatal meu a murit actiunea inseamna ca a picat ( am fost azi la tribunal si nu figureaza ca fiind preluata de catre sotie ).
Ati facut cumva un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere? Doar daca ar fi invocat lipsa intretinerii, prestatie la care v-ati fi obligat , si ar fi dovedit acest lucru, ar fi putut opera desfiintarea actului. Altfel , pe ce motive v-a dat in judecata? daca actul este valabil incheiat , in forma autentica iar ambele parti contractante indeplineau la data intocmirii lui conditiile prevazute pentru inchieerea valabila a uni contract, nu vad cum cererea sa ar fi fost admisa. Sotiei tatalui i-ar revenit un drept de habitatie , conform legii, pe o perioada de un an, revenindu-i totodata o cata din mostenire, respectiv cota de 1/4.Insa , considerandu-se ca dvs. sunteti proprietarul apartamentului, aceasteia nu are cum sa ii revina nimic, neavand deci drepturi succesorale. Cereti din nou sprijinul politiei , in vederea evacuarii acesteia .
Este important ca actiunea existenta in instanta sa se finalizeze, pentru ca acrtul dvs. de vinzare cumparare sa ramina valabil si deci si dreptul de proprietate asupra locuintei. Daca dosarul este suspendat din cauza decesului unei din parti, el trebuie repus pe rol sin introdusa in cauza sotia supravietuitoare ( daca nu mai sint si alti mostenigtori) care va fi obligata sa adopte o pozitie, de continuare a procesului sau nu. In nici un caz nu puteti proceda la evacuare ei fortata, nici chiar dupa terminarea procesului in mod favorabil pt. dvs, daca nu intelege sa elibereze locuinta de buna voie, ii faceti o notificare prin executor judecatoresc si daca nici asa nu se conformeaza, obtineti o hotarire judecatoresca de evacuare pe care o puteti pune in executare silita.
pe de alta parte, pentru a fi lamurita, chiar daca locuinta nu a fost dobindita in timpul casatoriei, sotia supravietuitoare are drept la mostenirea bunurilor sotului decedat, in concurs cu ceilalti mostenitori ( asta in cazul in care solutia din proces ar fi in defavoarea dvs. si prin sentinat bunul s-ar reintoare in patrimoniul defunctului).
Si eu daca ma duc sa sparg usa, o dau afara si schimb yala ce se poate intampla ?
Pot fi acuzata de violare de domiciliu ? Sau ma duc si ma mut cu ea in casa !
Eu inteleg ca din moment ce el a decedat cauza nu mai este pe rol, deci ea nu mai exista. Practic contractul e perfect valabil.
PS: Nu a avut loc nici macar prima infatisare; actiunea a fost deschisa pe motiv ca vezi doamne nu are fi primit banii pe apartament.
Pai stati domnule, si adica ma judec cu ea 2 ani, nu apuca sa se termina procesul si pac, moare si ea, preia fata ei, iar ma judec cu ea, moare si fata ei, preia sotul, si-asa ce fac, ma judec cu tot neamul pana mor ?
O solutie este sa va mutati si dumneavoastra in acel apartament. Sunteti proprietar cu acte in regula , momentan. Si de asemenea sunteti si descendentul persoanei decedate si aveti drept la mostenire...
Mostenire
marinica71
buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Evacuare
calutul
Am un fiu ce locuieste in apartamentul pentru care am act de proprietate impreuna cu sotia decedata.Nu am facut succesiunea din lipsa de fonduri.Pentru ca in ... (vezi toată discuția)