Cat timp am la dispozitie pentru a depune actele pentru ajutorul de somaj, si ce acte trebuiesc . Eu locuiesc in Sectorul 2, stiti si adresa unde ar trebuii depuse ? Cum se calculeaza ajutorul de somaj, sau este o suma fixa ?
Multumesc ...
Eu v-as sfatui altceva (daca angajatorul nu se incadreaza la paragraful de lege citat de grace_r si deci, e de rea credinta)
Intocmiti-i o plangere penala:
Legea 76/2002:
Art. 112. - Reţinerea de către angajator de la salariaţi a contribuţiilor datorate bugetului asigurărilor pentru şomaj şi nevirarea acestora în termen de 15 zile în conturile stabilite potrivit reglementărilor în vigoare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 6 luni sau cu amendă.
Poate asa il determinati sa va plateasca destul de repede...
si e bine sa stiti ca in aceste cazuri administratorul societatii raspunde personal (ca erprezentant al firmei), fiind in penal.
Nimeni nu isi doerste un dosar penal, asa ca poate va rezolva daca ii faceti o sesizare in care ii amintiti de acest paragraf ;)
Legea 19/2000:
Art. 146. - Fapta persoanei care dispune utilizarea în alte scopuri şi nevirarea la bugetul asigurărilor sociale de stat a contribuţiei de asigurări sociale, reţinută de la asigurat, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Calcul somaj
ContSters193525
Va rog sa imi ziceti daca intru in somaj din 01.02.2013 se ia in calcul ianuarie 2013 unde sunt si cele trei salarii compensatorii pe care ni le acorda firma? (vezi toată discuția)