Cat timp am la dispozitie pentru a depune actele pentru ajutorul de somaj, si ce acte trebuiesc . Eu locuiesc in Sectorul 2, stiti si adresa unde ar trebuii depuse ? Cum se calculeaza ajutorul de somaj, sau este o suma fixa ?
Multumesc ...
Daca o persoana a lucrat 1 an si 3 luni si decizia de incetare a activitatii este cu art 79/1 ; au trecut 10 luni si nu a gasit alt loc de munca poate beneficia de indemnizatie de somaj?
viorictin:
Daca CIM a incetat cu art.79 din Codul muncii (demisie) persoana nu beneficiaza de indemnizatie de somaj.
m_gabi:
1. Perioada de somaj (in care somerul este indemnizat) este perioada asimilata perioadei de cotizare pentru pensie.
2. Dvs. la ce va ganditi cand spuneti "vechime in munca"?
In anul 2004 am beneficiat de somaj conform legii 76/2002. Pe 1 iulie 2009, daca punem la socoteala si perioada de somaj (1 an) am implinit 20 ani in munca si mi s-a platit spor de vechime de 25%. Ulterior, am fost anuntata ca mi s-a platit gresit sporul de vechime, deoarece anul de somaj nu se considera vechime in munca conform legii 76/2002.
Ma puteti lamurii, va rog frumos?
Multumesc.
1. Perioada de somaj constituie vechime in munca (perioada de cotizare) pentru pensie.
2. Nu poate constitui vechime in munca pentru sporul de vechime deoarece in aceasta perioada de somaj nu ati depus activitate (perioada de somaj este o masura de protectie sociala).
Calcul somaj
ContSters193525
Va rog sa imi ziceti daca intru in somaj din 01.02.2013 se ia in calcul ianuarie 2013 unde sunt si cele trei salarii compensatorii pe care ni le acorda firma? (vezi toată discuția)