avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare stimulent de insertie

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie in care se afla o cunostinta, poate ma puteti ajuta cu o parere avizata:
O persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului intentioneaza sa isi reia activitatea inainte de finalizarea concediului de crestere a copilului, insa la un alt angajator.
Vechiul angajator ia spus ca este deacord si ia propus ca solutia sa-si dea demisia pentru a-si putea incepe ativitatea la noul loc de munca.
Intrebarea este ca in cazul in care persoana beneficiara de indemnizatie de crestere a copilului cu varsta de pana la 2 ani demisioneaza de la locul de munca de la care a intra in CCC si i-si reia activitatea cu ziua imediat urmatoare la un alt loc de munca mai poate beneficia de stimuletul de insertie pentru reincadrarea in munca pe perioada ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Sau ce alta solutie legala ar fi in acest sesn pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:37, 12 Octombrie 2015
Daca a optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reia activitatea dupa ce implineste copilul 1 an poate beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani, indiferent la ce loc de munca reia activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
O luna de concediu pentru tatic sofoana sofoana buna ziua!sunt in concediu de crestere copil, si sotul meu intentioneaza sa-si ia si el o luna de concediu,avand in vedere noile prevederi legale.eu am optat ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 92Maria 92Maria Buna seara, ma numesc Maria, am un baietel de 4 luni si 3 saptamani, in prezent primesc alocatiapt crestere a copilului si indemnizatia(600 roni) ca am fost ... (vezi toată discuția)