avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Renuntare contract telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Renuntare contract telefonie mobila

Buna seara!

Va rog frumos sa imi spuneti daca este posibil sa renunt la contractul de telefonie mobila fara a plati penalizari (inainte de termenul de 2 ani)?
Stiu ca s-a vehiculat la un moment dat ca ar fi ceva lege in acest sens si ca nu te mai pot obliga....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florina-Corina , utilizator 11:52, 27 Octombrie 2015
Nu penalitati platiti, ci despagubiri. Vedeti ce aveti in contract stipulat.
In lege scrie asa :
"dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept. Drepturile părţilor referitoare la o justă despăgubire nu vor fi afectate în cazul denunţării unilaterale”.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract inainte de termen constandache loredana constandache loredana Buna ziua .As vrea sa stiu daca in cazul incetarii unui contract inainte de termen ,cu reteaua nationala de telefonie, ca urmare a solicitarii mele,legea ... (vezi toată discuția)
Proces cu vodafone pentru neplata abonament mboncalo mboncalo Buna ziua, As vrea sa cer sfatul dumneavastra in legatura cu problema mea cu Vodafone. Am fost abordat in primavara acestui an cu o oferta promotionala de ... (vezi toată discuția)