avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plati compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plati compensatorii

La 1 iulie am primit intiintare ca mi s-a defiintat postul conform articolului 68 din Codul Muncii.
As dori sa stiu daca am dreptul la plati compensatorii desi cei de la firma spun ca nu am acest drept.
Am vreo sansa daca merg in instanta?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:42, 19 Iulie 2009
Credeti-ma ca in instanta nu conteaza.. poate fi si mama multinationalelor...

Daca nu au respectat legea , acolo sunt egali...
E bine totusi sa aveti un avocat care sa va ajute in proces, merita, pentru ca nu vad cum s-ar putea pierde in acest gen de solicitare in instanta.
magda_oancea a scris:

Multumesc pentru ajutor,totusi sunt putin speriata fiind vorba de o firma privata foarte mare.


As putea invoca in contra acestei informatii , dispozitiile constitutionale cuprinse in art.16 alin.2 din Constitutia Romaniei , si anume : Nimeni nu este mai presus de lege.
Cu toate ca in instanta se pot intampla multe ... dar in ceea ce priveste solutionarea unui litigiu de munca, instanta a dat castig de cauza salariatului in marea majoritate a proceselor :)
Buna seara. Am si eu o intrebare legata, oarecum, de aceasta tema. Pentru ca multi angajatori incearca sa-i sperie pe angajatii care vor sa-i actioneze in justitie cu "plata cheltuielilor de judecata", ma intereseaza care este, cu aproximatie, nivelul acestor cheltuieli. Adica, in cazul - putin probabil - ca angajatul pierde procesul, cat trebuie sa plateasca pentru cheltuieli de judecata? Sigur, cu aproximatie, ca ordin de marime, pentru ca la fiecare proces este diferit. Multumesc
Nimeni nu va poate spune cu exactitate care este valoarea acestor cheltuieli de judecata .... insa, cheltuielile de judecată reprezintă sumele de bani pe care trebuie să le suporte părţile în legătură cu activitatea lor procesuală şi se compun din:
- taxele judiciare de timbru şi timbrul judiciar;
- sumele cheltuite pentru administrarea probelor;
- sumele cheltuite pentru deplasarea părţilor şi martorilor la instanţă, eventual şi cazarea lor;
- onorariile avocaţilor şi experţilor;
- sumele plătite pentru deplasarea instanţei cu ocazia cercetării locale;
- salariul cuvenit părţilor sau martorilor pentru ziua când s-au deplasat la instanţă şi pe care nu l-au încasat de la locul de muncă.
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .
Litigiile de munca sunt scutite de taxe judicire de timbru, deci va mai raman celeleate posibile cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii-art.65 alin.1din cm si art.76 din ccm ramura comert Ciontos Emil Ciontos Emil Buna ziua.Doresc sa stiu daca am dreptul la solicitarea celor doua salarii prevazute de art.76 din CCM la nivel de ramura comert in cazul concedierii ... (vezi toată discuția)
Salariul compensatoriu Ana-Maria L Ana-Maria L Am lucrat la o firma privata pana in data de 13 aprilie de unde am fost disponibilizata datorita desfiintarii postului.Am solicitat sa mi se acorde salariul ... (vezi toată discuția)
Salar compensator buriana buriana Buna, Momentan sunt in CCC pâna pe 1 iulie, după care ar trebuie să mă duc în șomaj, deoarece punctul de lucru la care am lucrat s-a închis. ... (vezi toată discuția)