avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... llegalitati la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

llegalitati la intretinere

Am o garsoniera. In luna februarie am facut cerere - incepand cu 1 martie nu mai locuieste nimeni acolo (de fapt sta mai mult goala) si am citit contoarele. Toate Ok pana in iulie. In iulie anunt pe adm ca, incepand cu 1 august va locui o persoana in garsoniera si am facut si cererea scrisa. In septembrie, ma trezesc la intretinerea de iulie cu 1 persoana. De unde a luat cotele de apa, ca nu locuia nimeni acolo si nu am declarat nimic in august. Vorbesc cu adm si-mi spune ca va regla in urmatoarea luna. Am intrebat: "fac o cerere, iti mai reamintesc? Nu, ca mi-am notat." Luna asta, din nou - 1 persoana. Am fost sa intreb ce s-a intamplat. De data asta s-a schimbat situatia: de ce nu am facut cerere? Pai ca mi s-a spus ca nu trebuie. Mi s-a spus ca trebuia sa fac cerere in fiecare luna pentru a spune ca nu locuieste nimeni acolo. Mi se pare absurd: eu am lipsit 4 ani din tara si, la locuinta mea, am facut cerere de scoatere cand am plecat si de revenire cand m-am intors.
Alta problema: desi declar indexul la apa in fiecare luna, adm ma trece la pauschal. Zice ca nu are indexul meu declarat. Eu declar ca toata lumea: il pun sub usa la administratie. Tipa m-a cam luat de fraiera.
Spuneti-mi, va rog, care este legea/HG/etc. care reglementeaza aceste proceduri (de scoatere/introducere persoane la intretinere, inregistrare index, mod calcul cote intretinere etc). Ce ma sfatuiti sa fac, pentru ca lucrurile nu pot ramane astfel. Acolo este un bloc de pensionari, extrem de nemultumiti, carora li se vorbeste nepoliticos, si obligati sa plateasca sume pe care ei nu le inteleg si administratora nici macar nu vrea sa le justifice.
Dupa cererea pe care vreau sa o inaintez presedintelui vreau sa ma adresez instantei.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si temeiurile legale pe care trebuie sa le invoc.
Ca sa scapati de tot puteti sa va faceti conducta personala de apa adusa de la subsol cu contor propriu si contract separat - exact as cum e cel de la electrica - si ati scapat complet de administrator.
GermanAlex a scris:

Ca sa scapati de tot puteti sa va faceti conducta personala de apa adusa de la subsol cu contor propriu si contract separat - exact as cum e cel de la electrica - si ati scapat complet de administrator.

D-le dvs aveti glume in program?
Cf ART. 4 alin (1) din Legea 230/2007 "Asociatia de proprietari are drept scop administrarea si gestionarea proprietatii comune care, pe lânga drepturi, impune obligatii pentru toti proprietarii."
In aceste conditii poate ne explicati cum "poti scapa complet de administrator" in conditiile in care in proprietatea comuna nu intra numai instalatia de apa
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2015
bizman, utilizator
@GermanAlex.
Depinde de pozitie, topografia garsonierei si amplasamentul conductelor.
Ex: bucataria fiind despartita de baie de un zid, conducta de apa fiind comuna, ar fi posibil numai daca s-ar trece conducta proprie prin nisa casei tevilor.Si asta stand la parter . Dar stand la un etaj superior ? Vei primi acordul vecinilor de la etajele inferioare sa permita executarea lucrarii prin apartamentele lor ? Lumea este de regula rea iar unii au inchis si gurile de vizitare, le-au imbracat cu faianta...
In alt caz, intre bucutarie si baie se dormitorul. Ar trebui doua lucrari sau alimentarea cu AR pe o coloana comuna, strabatand dormitorul.
Coloana aeriana, pe casa scarilor este exclusa, trebuind strabatute plafoanele etajelor.
Totusi, avand montat apometru de apartament, simpla raportare la sfarsitul fiecarei luni a indexului contorului de apa(conf. indicatiei @Adam Grecu), rezolva cel mai usor situatia.
Nu glumesc de loc. Contracte individuale contorizate la gaze, apa, curent. La administrator mai raman gunoiul, lumina pe scara, femeia de serviciu, reparatiile - adica sume foarte mici (fara reparatii).

Aaaaaaa, deci mai ramane ceva si la administrator, deci nu in totalitate cum ati spus! Pai ori mai ramane ori nu mai ramane, hotarati-va. Dar acum iar se iveste o alta intrebare. Salariile la angajati nu intra sau oamenii lucreaza gratis?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2015
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Reparatii teava comuna la bloc Bota_M Bota_M Locuim de 6 ani intr-un bloc din cartierul Pantelimon. Toate bunicele pana acum cateva zile.Adica: S-a spart teava comuna de apa( rece si calda) de pe coloana ... (vezi toată discuția)
Conducta separata de apa mezzo 61 mezzo 61 blocul are 4 etaje si o singura scara cu 14 ap .din care 4 ap au datorii de aprox 40 000 lei - 400 milioane .celelalte ap sunt oarecum la zi sau max o luna ... (vezi toată discuția)
Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)