avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina neinscrisa la timp, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina neinscrisa la timp, consecinte

Bună ziua ce se întâmplă dacă a cumpărat mașină de la proprietar acum 2 luni s nu am inscriso în termen de 30 de zile? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Viloria , utilizator 16:13, 2 August 2021
Vanzatorul a completat rubrica speciala de pe talon ?
Depistarea in trafic a unui vehicul care detine nume diferite pe documente si sofer,poate conduce la retinere talon si placute inmatriculare ,inclusiv la confiscarea masinii intrucat poate fi considerat autovehicul furat -daca nu aveti asupra dv contractul de vanzare -cumparare
Daca amenzile vin prin posta se duc catre proprietarul din talon.
Daca sunteti oprit in trafic, fara documente pe numele dv,riscati sa platiti amenda,inclusiv si pe aceea ca nu ai facut transferul de proprietate.

Articolului 11 din OUG 195/2002,
“(10) Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea.”.
.
Conform articolului 101, neindeplinirea acestor obligatii “
constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni”

Practic, in cazul in care cumparatorul circula cu autoturismul dupa expirarea termenului de 30 de zile, acesta este pasibil de o amenda civila constand in 6-8 puncte de amenda
In cazul in care proprietarul nu inmatriculeaza masina in 30 de zile, iar acest lucru este descoperit de politie, masina poate fi imobilizata. In ceea ce-l priveste pe vanzatorul masinii, acesta va primi amenzile in continuare pentru respectiva masina, desi contractul de vanzare – cumparare este incheiat.
Masina va putea fi recuperata doar de catre persoana inscrisa in certificatul de inmatriculare.
A cumpărat mașina de la proprietar,nu a furat-o. Vânzătorul ia dat fiscal,cum poți spune că io retine pentru furt??? :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)
Intrebare cirnu cirnu Bună seara,am și eu o întrebare dacă îmi cumpăr o mașină și o trec la impozit pe sectorul de care aparțin și circul cu autovehiculul tot pe numele ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina declarata la fisc in 2016 si neinmatriculata pe numele noului proprietar narciz767 narciz767 Vreau sa cumpar o masina inmatriculata in Ro, la un pret bun, dar actualul proprietar, care a cumparat masina in oct. 2016, nu a mai inmatriculat masina pe ... (vezi toată discuția)