avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Traducere factura externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Traducere factura externa

Buna ziua, in urma unei inspectii fiscale cei de la finante mi-au spus ca la primirea unei facturi externe intocmita in limba engleza sunt obligat sa traduc factura in cauza. Exista aceasta obligatie in lege?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:29, 14 Octombrie 2015
In legea contabilitatii nr. 82 din 1991 actualaizata avem:

ART. 3
(1) Contabilitatea se tine in limba romana si in moneda nationala.
(2) Contabilitatea operatiunilor efectuate in valuta se tine atat in moneda nationala, cat si in valuta, potrivit reglementarilor elaborate in acest sens.

Cred ca la acest articol din lege se refera inspectorii fiscali. Nu pot cunoaste toate limbile lumii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere facturi ! mrbilly mrbilly Buna ziua. Am cautat pe forum si nu am gasit daca e necesar ca in contabilitate sa fie traduse facturile din alte limbi. Facturile in engleza, germana etc. ... (vezi toată discuția)
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document ... vladandrei51 vladandrei51 Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza? (vezi toată discuția)
Memoriu catre politia de frontiera, facturi de traduceri neachitate tamara trad timis tamara trad timis Buna, va rog sa ma ajutati cu cateva idei. Doresc sa intocmesc un memoriu catre Politia de Frontiera Timis prin care sa explic faptul ca facturile eliberate ... (vezi toată discuția)