avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asimilare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asimilare salariu

Buna ziua
In baza art.2 (4) a Legii185/2015 pentru aprobarea OUG 70/2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar si sistemului public de asistenta sociala in anul 2015 s-a realizat asimilarea functiilor si salariilor din cadrul DSP cu functiile si nivelul de salarizare al acestora din cadrul casei de asigurari de sanatate judetene. Insa pentru functionarii publici de executie aceasta asimilare nu s-a realizat la treapta I de salarizare, ci pe aceasi treapta pe care au avut, 2 respectiv 3. Asimilarea nu ar fi trebuit sa se faca la treapta 1 de salarizare?
Cel mai recent răspuns: juliaeva , utilizator 11:13, 16 Octombrie 2015
Asimilarea functiilor si salariilor din cadrul directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti cu functiile si nivelul de salarizare al acestora din cadrul caselor de asigurari de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti, pentru functiile contractuale, de executie si de conducere, se face corespunzator conditiilor minime de vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiilor publice pe clase si grade/trepte profesionale la treapta I de salarizare, respectiv pe grade pentru functiile publice de conducere.

Din textul de lege reiese ca asimilarea se face corespunzator conditiilor minime de vechime in specialitatea studiilor necesare ocuparii functiilor publice pe clase si grade/trepte profesionale la treapta I de salarizare, respectiv pe grade pentru functiile publice de conducere.
Noua ni s-a spus ca numai pentru contractuali se face asimilarea pe treapta I. , la functionarii publici nu, ei ramanand cu treptele salariale avute.
Intr-adevar, asimilarea se face numai pentru personalul contractual nu si pentru functionarii publici.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functie publica superioara winter_wind winter_wind o functie publica este superioara alteia fctie de: clasa, grad si treapta? functia de consilier superior treapta 1 este superioara celei de consilier superior ... (vezi toată discuția)
Functionar public - treapta de salarizare scinteianuaurel@yahoo.com scinteianuaurel@yahoo.com sunt functionar public in cadrul primariei consilier principal I treapta III de salarizare ce trebuie sa fac si cum pot sa trec pe urmatoarea treapta de ... (vezi toată discuția)
Incadrare personal contractual ContSters72755 ContSters72755 As dori sa stiu cum se face incadrarea personalului contractual. O sa va dau un ex ca sa intelegeti. De ex pentru functia de muncitor calificat I, cata ... (vezi toată discuția)