avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transformare contract pe perioadă determinată în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transformare contract pe perioadă determinată în contract pe perioadă nedeterminată la bibliotecar

Bună ziua! Acum doi ani am dat concurs pentru ocuparea postului de bibliotecar la o şcoală gimnazială si am ocupat postul dar pentru că studiile avute atunci nu permiteau încheierea un contract de muncă pe perioadă nedeterminată, mi s-a făcut contract pe perioadă determinată.cf Legii Educaţiei Naţionale (Art. 250
Pentru ocuparea funcţiilor didactice auxiliare trebuie îndeplinite următoarele condiţii de studii:
a) pentru funcţia de bibliotecar, de documentarist şi de redactor - absolvirea, cu examen de diplomă, a unei instituţii de învăţământ, secţia de biblioteconomie, sau a altor instituţii de învăţământ ai căror absolvenţi au studiat în timpul şcolarizării disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa funcţia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor şi absolvenţi ai învăţământului postliceal sau liceal cu diplomă în domeniu/absolvirea cu examen de diplomă a unei instituţii de învăţământ, secţia de biblioteconomie, sau a altor instituţii de învăţământ ai căror absolvenţi au studiat în timpul şcolarizării disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa funcţia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor şi alţi absolvenţi ai învăţământului superior, postliceal sau liceal cu diplomă, pe perioadă determinată, dacă au urmat un curs de iniţiere în domeniu;

Detalii: [ link extern ] >)

Între timp am finalizat două cursuri postuniversitare de biblioteconomie( unul de 2 semestre şi unul de 3 semestre) şi aş dori să aflu cum se poate face legal transformarea contractului din perioadă determinată în perioadă nedeterminată.

Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 19 Octombrie 2015
Numai prin organizarea unui concurs/examen de catre institutia publica respectiva.
nu se poate organiza alt concurs pentru că posturile sunt blocate,
Altfel, nu cred ca se poate.
Nici dacă se aprobă în consiliul de administraţie nu este posibil?
Legea este clara in aceasta privinta : organziare concurs/examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! dacă am studii postuniversitare de biblioteconomie ... Onela maria Onela maria Bună ziua! Dacă am studii postuniversitare de biblioteconomie postul meu de bibliotecar cu studii medii poate sa fie transformat în bibliotecar cu studii ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza in invatamant un bibliotecar? corina78 corina78 Vă rog să mă ajutaţi în clarificarea unui aspect legat de încadrarea unui bibliotecar. Se poate încadra pe postul de bibliotecar SSD un absolvent al ... (vezi toată discuția)
Bibliotecar David-Andrei David-Andrei Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea situatie: -o persoana absolventa a Facultatii de Litere (licenta+masterat) urmeaza un ... (vezi toată discuția)