avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la zile de concediu de odihna

Buna Ziua ,

Va rog sa imi spuneti la cate zile de concediu de odihna am dreptul pentru perioada 18.06.2015 - 13.10.2015? se iau in calcul si zilele aferente lunii iunie respectiv octombrie?

Mentionez ca beneficiez de 25 de zile de concediu de odihna pe an conform politica companie si vechime.

De asemenea va rog sa-mi spuneti daca restituirea primei de vacanta poate fi compensata din zilele de concediu de odihna neefectuate?

multumesc frumos
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
11Andreea22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 20 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Dar nu vreau sa stiu care este baza de calcul a concediului de odihna , ci de cate zile de concediu am avut dreptul in aceasta perioada. (nr de zile efectiv)
Cat despre a 2 speta, este vorba de o prima de vacanta pe care trebuie sa o dau inapoi acum la incetarea contractului de munca. In cazul in care am ramas cu zile de concediu de odihna neefectuate, angajatorul are obligatia sa le plateasca. Intrebarea mea este daca angajatorul poate are dreptul sa nu-mi mai plateasca zilele de concediu neefectuate si cuvenite pe perioada lucrata in contul primei de vacanta care trebuie restituita integral de mine .
Aveti dreptul la 8 zile lucratoare de CO aferente perioadei 18.06.2015 - 13.10.2015.

Ne puteti posta prevederea aplicabila la nivel de angajator cu privire la acordartea primei de vacanta, conditiile de acordare etc.?
"Indemnizatia nu se acorda salariatilor angajati dupa data de 1 iulie a anului in curs si angajatilor aflati in curs de incetare a relatiilor de munca , indifferent de motivul incetarii. In cazul in care indemnizatia anuala este incasata de catre angajat si acesta inceteaza colaborarea cu compania indifferent de motive, pana la finalul anului pentru care s-a facut plata , indemnizatia se restituie integral.
Indemnizatia anuala calculata pentru un an calendaristic, este diminuata in functie de data angajarii in anul respectiv si de numarul de zile lucratoare absentate . "
De unde ati preluat acest text ? :-/

Alte discuții în legătură

Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Va rog, la data 05.05.2017, ia incetat contractul de munca, Mentionez ca institutia are sa-i plateasca 3 zile CO neefectuat din anul 2016, si ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neplatit la incetarea contractului de munca gvt gvt in 26.08.13 mi-am depus demisia cu preaviz; miercuri, 18.09.2013, este ultima zi din preaviz; mai am de incasat banii pe 17 zile( din calculul facut de mine) ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna doichitahorescu doichitahorescu As dori sa aflu daca sotul meu, profesor, are dreptul la banii de vacanta pentru anul 2013. Conditiile pentru care va intreb sunt urmatoarele: pana in 19 ... (vezi toată discuția)