avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deducere cursuri - din profit, sau doar cheltuiala ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deducere cursuri - din profit, sau doar cheltuiala deductibila ?

Voi urma niste cursuri de 1500 ron. Am citit pe siteul CNFPA o institutie care autorizeaza furnizorii de cursuri, faptul ca se poate deduce pregatirea profesionala din profit. Acum nu am inteles, adica se scade direct din impozitul pe profit sau e doar o cheltuiala deductibila.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:18, 18 Iulie 2009
art 21 din codul fiscal spune ca :
h) cheltuielile pentru formarea şi perfecţionarea profesională a personalului angajat;

sint ch. deductibile .

Ati dat cam putine detalii : presupun ca sinteti angajat la propria firma, care e platitoare de impozit pe profit ( sau micro- adica impozit pe venit ). Daca-i asa , e valabil ce am spus mai sus . Daca nu, nu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli cursuri mba contabilitate.n contabilitate.n Firma este platitoare de impozit pe profit. Societatea doreste sa achite pentru unul din membrii din comitetul director cursuri MBA organizate in Romania de o ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu instruire - din profit ? adriantemax adriantemax Am gasit urmatorul articol http://www.formare.info/corner/?p=1400 As dori sa stiu in ce mod se poate face deducerea cheltuielilor cu niste cursuri direct ... (vezi toată discuția)
Exemplu de calcul pentru deducere DngVincent DngVincent Bună ziua, ați putea să-mi dați un exemplu de calcul pentru deducerea unui cost deductibil 100%? De exemplu... Dacă eu cumpăr un calculator pentru firmă ... (vezi toată discuția)