avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Supliment de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Supliment de insertie

Buna seara,
Copilul meu implineste 1 an pe 28 decembrie si am optat pentru o perioada de 2 ani pentru CCC. Cum ar trebui sa procedez in cazul in care doresc sa revin dupa 1 an la serviciu? Cand sa depun cererea pentru a beneficia si de suplimentul de insertie. De asemenea daca de la serviciu imi fac angajarea doar pe o perioada de 3 luni, cat dureaza un proiect, imi influenteaza indemnizatia sau se considera venit pana in 3000 lei si se accepta?
Iar in cazul in care imi deschid o mica afacere, un SRL-D si voi fi administrator firma, suplimentul se mai acorda sau se va retine indemnizatia pe motiv ca realizez venit?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 20 Octombrie 2015
1. - Pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul varsta de 2 ani trebuie sa reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an, adica cel mai devreme pe 29 decembrie.
- Pe perioada cat beneficiati de stimulentul de insertie se suspenda plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Stimulentul de insertie se plateste numai pe perioada cat aveti venituri din salarii sau din activitati independente sau agricole, indiferent de cuantumul veniturilor respective.

3. - Conditia cu cei 3.000 lei pe an calendaristic este valabila numai in cazul indemnizatiei pentru CCC.
- Puteti obtine aceste venituri pe perioada de CCC dar de la alta sursa decat de la locul de munca unde ati suspendat contractul individual de munca (CIM), de exemplu din activitatea SRL-D).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)
Situatie critica chirea chirea buna seara , am si eu nevoie de cateva lamuriri pentru a lua o decizie ,pe perioada ce ma asteapta... mai am o luna pana voi naste iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)