avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Situatie critica
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Situatie critica

buna seara , am si eu nevoie de cateva lamuriri pentru a lua o decizie ,pe perioada ce ma asteapta...
mai am o luna pana voi naste iar cei de la firma ma streseaza sa le spun concret cat voi sta in ccc.. . mi sa recomandat sa stau 6 luni si sa ma intorc la serviciu ,insa mie sincer mi se pare mult prea putin chiar daca are cine sa imi stea cu copilul, acum intrebarea este ...
daca ma intorc pana intr-un an al copilului , pentru a beneficia de suplimentul de insertie si sa presupunem ca dupa o luna dupa ce m-am intors mi se desfiinteaza postul , am uitat sa specific ca eu lucrez cu jumatate de norma ce se va intampla voi pierde prenatalul?
dar daca sa presupunem ca mi se pune demisia sub nas de catre director , ce se va intampa cu ccc?

si ar mai fii o intrebare este obligatoriu sa intre si sotul in ccc o luna , daca eu ma intorc la serviciu pana intr-un an ,pt a beneficia de suplimentul de i.? el nu lucreaza cu carte de munca??
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
chirea, utilizator
Cel mai recent răspuns: chirea , utilizator 17:24, 19 Ianuarie 2014
1. Daca sotul nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci nu se mai reduce CCC al dvs. cu o luna.

2. - In momentul in care vreti sa reluati activitatea se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si veti beneficia de stimulentul de insertie.
- Daca apoi va inceteaza contractul individual de munca (indiferent cum) aqtunci se suspenda plata stimulentului de insertie si veti primi din nou indemnizatia pentru CCC.

Interventie moderator:
:rtfm:
chirea:

1. Pentru a cere lamuriri privitoare la aceaesi problema nu este bine sa deschideti un alt topic.

2. Deschideti tot pe acesta si folositi butonul raspunde.

3. Altfel nu se intelege exact situatia dvs. si este posibil sa primiti raspunsuri eronate.


chirea a scris:
buna ziua si va multumesc mult pentru toate raspunsurile pe care mi le-ati dat mi-au fost de mare ajutor!

as mai avea totusi o intrebare ma indrept spre luna a 8 de sarcina iar de saptamana ce urmeaza as dori sa intru in concediu , data nasterii precizata de doctor ar fi 5 martie , insa poate fi chiar si mai devreme , ce as dori sa stiu pana la momentul sarcinii imi voi mai lua salariul?


1. Salariu veti primi numai pe perioada cat activati la locul de munca.

2. Din momentul in care intrati in concediu de maternitate veti beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate.

3. Certificatele medicale le prezentati la angajator care calculeaza si plateste indemnizatiile respective si recupereaza sumele platite de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS).
ma voi incadra la acest punct ;
”Daca apoi va inceteaza contractul individual de munca (indiferent cum) aqtunci se suspenda plata stimulentului de insertie si veti primi din nou indemnizatia pentru CCC.” , daca optez sa ma intoprc pana intr-un an al copilului la serviciu ? sau este valabil si in situatia in care optez pentru 2 ani dar ma intorc pana intr-un an ?
multumesc.
1. Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an.
- Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea inainte de aimplini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dupa ce implineste copilul 1 an.

3. Stimulentul de insertie se plateste, in toate cazurile, pana ce copilul implineste 2 ani.
va multumesc foarte mult ! sper ca nu am fost prea cicalitoare , mi-ati fost de mare ajutor!
o seara palcuta:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)