avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie

Buna ziua,

Am obtinut de curind in instanta dreptul de proprietate asupra unui apartament in urma unui proces de succesiune+partaj. Am fost obligat la plata unei sulte pe care am de gind sa o consemnez cu ajutorul unui executor judecatoresc.

Intrebarea este daca pot intra pur si simplu in apartament sau trebuie sa parcurg alta procedura (juridica) in prealabil. Mentionez ca apartamentul a fost folosit in trecut de cealalta parte implicata in proces si nu stiu daca este eliberat sau mai contine obiecte personale. Exista insa o declaratie in instanta, mentionata in hotarirea judecatoreasca, ca nici una dintre parti nu locuieste la adresa.

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 10:39, 20 Octombrie 2015
Calea legală este procedura specială a evacuării. Va trebui somată persoana care locuiește în apartament prin executor judecătoresc să părăsească locuința, apoi, se poate urma procedura specială care ar trebui să fie una rapidă.

Acest lucru se aplică dacă ați plătit, înainte, sulta datorată. În caz contrar, după părerea mea, persoana care locuiește acolo are un drept de retenție asupra apartamentului.
Multumesc pentru raspuns. Totusi persoana cealalata nu locuieste in apartament. Cel putin asta este ce a declarat in fata instantei lucru consemnat si in hotarirea judecatoreasca.

Problema cea mai mare este cea a eventualelor obiecte depozitate acolo in trecut, lucruri care sunt proprietatea lui.

Discutind cu executorul, sugestia lui a fost intrarea mea in apartament cu 2 martori. Insa am niste retineri pentru ca nu vreau sa ma expun la eventuale probleme ulterioare (poate chiar mai grave decit problema initiala). Pe de alta parte procedura speciala mentionata mai sus inteleg ca este foarte costisitoare...
procedura specială nu e extrem de costisitoare (acum întrebarea e ce considerați dvs costisitoare). Probabil că ar însemna vreo 3 luni pierdute și vreo 2 000 lei cheltuiți.

întrebarea e dacă persoana locuiește acolo sau nu. Dacă sunt lucruri depozitate, puteți bineînțeles intra (că doar oricum erați și înainte proprietar) și soma persoana să vină să și le ridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cheltuieli de judecata din sulta Vilb Vilb Impreuna cu fratii mei, suntem trei si cu un frate vitreg am mostenit o garsoniera de la tata, fratele vitreg nu a vrut sa se prezinte amiabil si apoi a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-nelamuriri Chinezoaica Chinezoaica Buna Ziua!Am primit o hotarare judecatoresca in urma unui proces avand ca obiect partaj judiciar din care s-a constatat ca imi este atribuit un teren ... (vezi toată discuția)
Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu platesc, pot vinde fara plata? morarudiana morarudiana Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici ... (vezi toată discuția)