avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Amenda ONJN
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Amenda ONJN

Legalizandu-se pokerul in Romania, Partypoker trebuia sa achite datoria fata de statul roman pentru a-si lua licenta sa si desfasoare activitatea in Romania. Acest lucru trebuia facut pana la data de 10 septembrie, datoria si-au platit-o insa licenta intra in vigoare din data de 1 octombrie. Faptul ca si au continuat activitatea fara licenta in perioada 10-30 sepembrie, i-a facut pe cei de la ONJN sa-i bage in Blacklist. Mentionez ca ONJN a facut publica o lista alba si o lista neagra inainte de 10 septembrie in aceste liste nu aparea Partypoker. Eu m-am interesat zi de zi incepand cu data de 5 septembrie despre situatia Partypoker, avand dovezi concrete (discutia pe facebook cu presedintele Asociatiei Cazinourilor din Romania care mi-a spus ca cei de la Partypoer si-au depus actele pe data de 5 septembrie, pe data de 10 l-am intrebat daca si au luat licenta acesta spunandu-mi ca daca pot juca inseamna ca si-au luat-o iar un update pe site-ul ONJN o sa fie facut zilele urmatoare). Am continuat sa joc, mai mult am indemnat-o si pe logodnica mea sa-si faca cont pe Partypoker. Pe data de 1 octombrie a aparut pe un site oarecare informatia ca cei care au jucat pe Partypoker sunt pasibili de amenda deoarece Partypoker o sa intre in Blacklist. Am vorbit cu cei de la Partypoker (am dovada foto) care ma indemnau sa joc in continuare deoarece ei au licenta.ONJN a facut update in care aparea in Blacklist, Partypoker, abia in data de 5 octombrie. Partypoker a dat ONJN-ului datele cu toti jucatorii romani care au jucat in perioada 10-30 septembrie, iar ONJN a inceput sa imparta amenzi intre 5000-10000 RON. Intrebarea mea este daca contest aceasta amenda as avea sanse de castig? Consider ca lipsa de transparenta a celor de la Partypoker (spunand ca ei au licenta indemnandu-ma sa joc in continuare + faptul ca au dat toate datele considerate confidentiale), a celor de la ONJN (Partypoker neaparand nici in lista cu site-uri permise nici in lista celor nepermise) cat si inducerea in eroare venita de la presedintele asociatie cazinourilor din Romania, cel care a luptat pentru legalizarea pokerului in Romania, cunoscut ca un membru cu un cuvant greu de pus la indoiala in comunitatea jucatorilor de poker, toate aceste aspecte m-au influentat sa pic intr-o capcana, cu toate ca intentia mea a fost sa nu fac nimic ilegal.
In conditiile expuse de catre dvs. aveti toate sansele sa castigati, intrucat ONJN a trecut Partypoker pe blacklist de abia in 5 octombrie, cand din data de 1 octombrie ei aveau noua licenta. La contestatie atasati inscrisurile mentionate de catre dvs., intrucat constituie dovezi evidente cu privire la inducerea in eroare a utilizatorilor respectivului site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poker online ionut_2010 ionut_2010 Buna seara, As dori sa stiu daca este legal sa joci poker online pe un site care nu este din Romania dar este in UE.Am citit pe un alt forum ceva despre Legea ... (vezi toată discuția)
Amenda bet365 ione01 ione01 Buna ziua, Conform ONJN (OUG 77/2009), toti utilizatorii site-ului Bet365, care au pariat in perioada 10-30 septembrie (in aceasta perioada site-ul a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o problema in legatura cu 888poker acum o luna ... artistupoker artistupoker Buna seara, Am o problema in legatura cu 888poker Acum o luna (22.05) pentru ca nu au respectat o promotie Pe scurt: \"Daca joi joci la Casino ....sambata ... (vezi toată discuția)