avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA lnregistrare in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

lnregistrare in scopuri de TVA

Buna ziua,
Ma numesc Asofroniei Alin si undeva la inceputul anului am deschis un SRL ca neplatitor de TVA.
A venit si ziua in care am depasit plafonul si trebuie sa inregistram formularul 088 si declaratia 010 la ANAF.
M-am documentat am dat ceva telefoane pe la ANAF, am asteptat minute bune la telefon, dar in final am reusit sa intocmesc toata documentatia ceruta.
Colega mea a mers astazi la ghiseu sa depuna dosarul si nu l-am primit pe motiv ca am intarziat cu depunerea, solicitandu-ne sa platim o amenda de 500 lei pentru intarziere 10 zile.Ce as putea face?e corect? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cont Expert 4972 MBM , Contabil 14:19, 2 Noiembrie 2015
Daca ati depasit termenul de depunere da este corect cum au procedat. In maximum 10 zile de la atingerea plafonului trebuia sa va duceti cu actele pentru inregistrare in scopuri de TVA. Baza legala este art.152alin (6) "Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului......Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente au dreptul să stabilească obligaţii privind taxa de plată şi accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit să fie înregistrată în scopuri de taxă conform art. 153. . "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon si devenire platitor tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema. O societate comerciala neplatitoare de TVA, depaseste pe data de 10.12.2016 plafonul de la care devine ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pana la ce data trebuie depusa declaratia 010, pentru trecerea de la trimestru la luna, ca platitor de TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cum facturez cand trec de la neplatitor la platitor de tva? carmenbn carmenbn O SC neplatitoare de tva atinge astazi pragul de 65.000 de euro.Are ca obiect de activitate vanzarea de cereale,deci poate aplica taxarea inversa.Cum ... (vezi toată discuția)