avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen odificare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen odificare titlu de proprietate

Buna ziua,
As dori sa aflu care este perioada maxima(zile/luni) in care Prefectura /Comisia Judeteana pentru aplicarea Fondului Funciar trebuie sa modifice un titlu de proprietate? Documentatia completa(titlu de proprietate in original, sentinta definitiva, etc...) pentru modificatea actului este trimisa din luna mai 2009 dar nu am primit nici o instiintare din care sa rezulte ca trebuie sa complez documentatia sau ca procedura de modificare s-a finalizat si trebuie sa ma prrezint sa-mi ridic titlul de proprietate modificat!!?!:(
Mltumesc. O zi buna!!
Cel mai recent răspuns: popc , utilizator 23:00, 30 Iulie 2009
De regula o asemenea situtatie se rezolva in sedinta lunara a Comisiei de fond funciar iar dv. trebuia sa va dea un raspuns in 30 de zile. Reveniti cu o cerere in acest sens si incaz ca nu raspunde sau va raspunde nefavorabil puteti ataca in contecios acest lucru.
multumesc.
Am ridicat titlul de proprietate modificat dar nu mi s-a dat si o copie a procesului verbal de punere in posesie. Mi s-a spus de la biroul agricol ca trebuie sa fac o cerere pentru acest act. Dar din moment ce am fost improprietarita cu un teren nu e normal, corect, legal ca titlul de proprietate sa fie insotit musai de o copie a procesului verbal de punere in posesie????X-( In titlu de proprietate sunt inscrise doar suprafata(mp) si vecinatatile dar nu si latimea terenului :hm:.
De exemplu au am o suprafata de 500 mp in titlu de proprietate. Merg la cadastru sa-mi fac intabularea(schita cadastrala) pentru acest teren. De unde reiese ce latime are terenul pentru ca in titlu de proprietatea nu exista nici o rubrica#-o?? Daca expertul imi face schita cu o latime mai mica sau mai mare???:-/. Inteleg ca se practica aceasta "procedura" in care un proprietar arein teren de 1000mp cu o latime de 10ml dar la "mica" intelegere cu expertul i se intabuleaza in schita cadastrala 15ml la latime si nu 10 ml. si aceeasi suprafata de teren!!! Si atunci, eu ca vecin raman fara o parte din teren??
Sigur exista legi in acest sens dar nu stiu care??!!??. Va rog sa ma ajutati!!:worthy:
Multumesc.
Pentru intabulare si planul cadastral se iau in considerare datele inscrise in titlul de proprietate: tarlaua, parcela, lotul, etc. Un cadastrist ia de la primarie harta cadastrala si cu actul dvs de proprietate va traseaza dimensiunile si va intocmeste planul cadastral. Ce este extrem de important: solicitati-i cadastristului sa va intaruseze terenul (costa in jur de 100 ron tarusul sau la mica intelegere, fara acte). In felul acesta veti putea sta linistita !! Cat despre procesul verbal de punere in posesie, din moment ce aveti titlul de proprietate se prezuma ca detineti dreptul de proprietate cu toate prerogativele lui, inclusiv posesia. Daca vreti neaparat si aceasta hartie, duceti-va la primarie si stati pe capul oamenilor pana va elibereaza acest proces verbal.
multumesc frumos!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare tutuianu tutuianu Bunica mea are un teren care este mai mic in suprafata decat in titlul de proprietate. As vrea sa fac cadastru si toate actele necesare. Poate fi pusa in ... (vezi toată discuția)
Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)