avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... informatii mandat presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

informatii mandat presedinte asociatie proprietari

Buna seara. In cadrul asociatiei unde locuiesc, presedintele a fost mandatat sa fie pana in luna septembrie 2015( perioada de un an, 2014-2015). A facut sedinta de comitet si i-a informat ca va fi pana la Adunarea Generala din 2016. Sunt proprietari in bloc, carora nu le convine acest lucru si vor sa faca reclamatie la Serviciul de asociatii proprietari din cadrul Primariei. Este legal ca si-a prelungit mandatul fara sedinta de Adunare Generala?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:01, 22 Octombrie 2015
Faceti sedinta anuala din primul trimestru al anului viitor si discutai si un nou mandat.
podeag a scris:
Sunt proprietari in bloc, carora nu le convine acest lucru

Proprietarii din asociatie care considera ca activitatea presedintelui este necorespunzatoare pot convoca adunarea generala oricand. Pot in orice adunare generala sa propuna si sa aleaga alt presedinte, alti membri in comitet...

Deci, nu e ilegal ca si-a prelungit mandatul.
Atat timp cat adunarea generala a hotarat perioada mandatului,prelungirea acestuia in afara adunarii generale este netemeinica
Atat comitetul executiv cat si proprietrii pot convoca cu acordul a minimum 20% dintre proprietari adunare extraordinara care sa analizeze activitatea presedintelui de asociatie si sa hotarasca mentinierea sau inlocuirea acestuia
@podeag

Nu, nu este ilegala, cel mult ar putea fi nelegala. E o diferenta de nuanta intre cele doua cuvinte.
Dar nu este nici nelegala.
Si acum, ca sa fiu carcotasa, cum s-a implinit un an de la o AG anuala, care se convoaca in primul trimestru anual, in septembrie?

Chiar nu se poate sa mai aveti rabdare cateva luni?
E normal sa fi cerut prelungirea mandatului ca sa se intre in normal, astfel incat sa se faca alegeri la AG anuala cand se discuta si alte probleme.
Nu e cazul sa se stresseze toti proprietarii cu AG unele dupa altele numai ca unor proprietari din bloc nu le convine acest lucru.
Si daca majoritatii ii convine? Ca n-aveti de unde sti cine-l vrea si cine nu-l mai vrea pe presedintele actual. Sau stiti? :)

Alte discuții în legătură

Durata mandat comitet executiv asociatii de proprietari mihaela nedelea mihaela nedelea La adunarea generala de constiuire a asociatiei de proprietari s-a hotarat ca durata mandatului comitetului executiv sa fie de 2 ani. Daca aceasta ... (vezi toată discuția)
Demis din comitetul executiv al unei asociatii absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua, Azi am fost instiintat telefonic de catre presedinta asociatiei ca voi fi demis din Comitetul executiv pe motiv ca nu imi indeplinesc ... (vezi toată discuția)
Anulare indemnizatie presedinte simonadrg simonadrg In 2008 presedintele unei asocoatii de proprietari si-a stabilit salariul de 400 de lei/luna la o sedinta la care au participat doar 10 persoane din totalul de ... (vezi toată discuția)