O cunostinta in varsta a primit in gazda din mila, intr-un apartament liber, niste persoane cu copii. Familia respectiva nu a achitat intretinerea lunara si nici macar o chirie. Pentru ca se adunase o suma mare de bani (~4000 lei) a incheiat un act notarial prin care imprumuta respectiva familie pt achitarea intretinerii restante. Dupa achitarea datoriei, familia a promis ca va pleca din apartament. Dar, de atunci au mai trecut cateva luni, timp in care respectiva familie nici nu a plecat din apartament si nici nu si-a achitat intretinerea lunara, acumuland din nou datorii la intretinere (~5000 lei). Ce este de facut? Persoana in varsta a facut imprumut la CAR pensionari pt a incheia din nou un act notarial cu familia respectiva, pentru a nu se trezi cu sechestru pe apartament (intrucat problema a devenit subiect de discutie in sedintele comitetului de bloc). Cei doi sot si sotie au serviciu dar se pare ca au si alte datorii, promisiunea lor fata de proprietara, fiind aceea ca au castigat un proces prin care sotul a obtinut dreptul unor salarii compensatorii. Batrana abia mai poate rezista stresului la care este supusa in acesta situatie. Familia o ameninta ca nu are contract cu ei. Ce poate face in acesta situatie grava?
Bineinteles ca un mediator va invita la o mediere. Oare cu ce rezultat atata timp cat
" chiriasul " refuza sau ignora mediarea ? Credeti ca acesta nu stie ca s-a comis o ilegalitate locuind intr-un spatiu pentru care nu a incheiat un contract de inchiriere cu proprietarul ?. Evaziunea fiscala va spune ceva ? Si " chiriasul" profita din plin stiind ca nu se va apela la instanta.
Proprietarul, in dreptul asociatiei, este bun de plata, nu are scuze.
Datorii la intretinere
macrita
Datorita unor probleme familiare am acumulat o datorie mare la intretinere.Acum, administratorul asociatiei a venit si mi-a spus ca trebuie sa merg la notariat ... (vezi toată discuția)