avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Expirare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Expirare CIM

dacă expiră CIM ,până se semnează un nou CIM cum vor fi plătiți salariații ?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 22:20, 15 Decembrie 2015
Se vorbește că exista solicitarea nr. 63/26.11.2015 a Uniunii Teritoriale a Sindicatelor Mișcare Comercial prin Președintele acesteia domnul G F prin care se sesizează că : ,, există posibilitatea de a se ajunge în situația de a rămâne și fără CCM-uri și fără Acorduri, situație creată în perioada 01.10-29.10.2015 ,, și că ITM București nu vrea să concilieze conflictele collective de muncă decât așa cum prevede art. 169 din Legea nr. 62/2011, respectiv : ,, decât dacă sindicatele reprezentative desemnează o delegație formată din 2-5 personae, care va fi împuternicită în scris să participe la concilierea organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă ,, unde poate fi aleasă ca delegat ,, orice persoană ce reprezintă federația ori confederația sindicală reprezentativă la care organizația sindicală care a declanșat conflictul de muncă este afiliată ,, .
Se spune că Președintele ANSF- M G spune că ITM București crede că susține că Federațiile sindicale și Alianțele sindicale reprezentative pot negocia CCM-uri/ Acorduri, dar în cadrul conflictelor collective de muncă ce au fost declanșate la conciliere poate chema ITM București doar sindicatele reprezentative care desemnează o delegație din 2-5 persoane și în consecință consideră Președintele ANSF- M G că trebuie la SNTFC,,CFR Călători,,SA ca sindicatele din ANSF și cele din FNFM/C să solicite împreună ITM București concilierea conflictelor de muncă declanșate la CFR Călători de către ANSF și de către FNFM/C pentru că sindicate din ANSF și din FNFMC au împreună ca membrii de sindicat mai mult de jumătate plus unu din salariații CFR Călători și astfel ITM București va fi obligat să vină la conciliere și prin urmare atât ANSF , cât și FNFM/C vor parcurge toate etapele până la Greva Generală la SNTFC,,CFR Călători,,SA, respectiv vor putea declanșa Greva Generală . La fel crede Președintele ANSF- M G că se poate proceda și la CN CF ,,CFR,,SA de către sindicatele afiliate la ANSF, FNFM/C, FNDF și AFTF care au declanșat conflictele colective de muncă …
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2015
sexu, utilizator
Pentru susţinerea intereselor lor la conciliere, sindicatele reprezentative sau, după caz, reprezentanţii angajaţilor desemnează o delegaţie formată din 2-5 persoane, care va fi împuternicită în scris să participe la concilierea organizată de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale sau de inspectoratul teritorial de muncă, după caz. Din delegaţia sindicală pot face parte şi reprezentanţi ai federaţiei sau ai confederaţiei sindicale la care organizaţia sindicală este afiliată.

Asadar, la conciliere pot participa : sindicatele reprezentative sau, după caz, reprezentanţii angajaţilor , precum si reprezentanţi ai federaţiei sau ai confederaţiei sindicale la care organizaţia sindicală este afiliată.

În termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrarea sesizării, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în cazul conflictelor colective de muncă la nivel de grup de unităţi sau la nivel sectorial, respectiv inspectoratul teritorial de muncă, în cazul conflictelor colective de muncă la nivel de unitate, desemnează delegatul său pentru participarea la concilierea conflictului colectiv de muncă şi comunică datele persoanei desemnate atât organizaţiei sindicale ori reprezentanţilor angajaţilor, cât şi angajatorului sau organizaţiei patronale.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, respectiv inspectoratul teritorial de muncă, după caz, convoacă părţile la procedura de conciliere într-un termen ce nu poate depăşi 7 zile lucrătoare de la data desemnării delegatului.
dar totuși cum vă axplicați că în luna octombrie am fost fără CIM toți cfr-iștii cum sa putut ?
Intrebati sindicatul dvs si nu in Forum, de ce ati ramas fara ccm la nivel de unitate.
nu ne spune nimeni am întrebat ,

Alte discuții în legătură

Refuz munca Vioreld Vioreld buna ziua. pot fi concediati 2 salariati care pe motiv de neplată a salariilor au refuzat sa se deplaseze la o lucrare? (vezi toată discuția)
Concilierea conflictelor de interese mike250 mike250 Concilierea conflictelor de interese Notiunea de conciliere A concilia inseamna a pune de acord, a impaca, a inlatura divergentele, contradictiile ... (vezi toată discuția)
Referitor la o sentinta civila ContSters271857 ContSters271857 anul trecut la unitatea unde lucrez sau facut negocieri colective,pe care eu leam contestat in instanta cu ITM la contegios si sa anulat incheierea CCM,si ... (vezi toată discuția)